Reynaers Aluminium lanceert gevelsysteem SlimWall 35 op Architect@Work Brussel

Op de tweede editie van Architect@Work Brussel introduceert Reynaers Aluminium het nieuwe ultraslanke gevelsysteem SlimWall 35. De beurs vindt plaats op woensdag 29 mei en donderdag 30 mei 2024 in Tour & Taxis, Brussel. Het SlimWall 35-systeem biedt een minimalistisch ontwerp, waarbij architecten kunnen genieten van onbeperkte creatieve vrijheid voor al hun projecten. Ook Forster van Reynaers Group staat op de beurs. 

Minimalistisch Ontwerp dankzij SlimWall 35

Reynaers Aluminium presenteert SlimWall 35, een revolutionair glasgevelsysteem dat grenzen verlegt op het gebied van transparantie en circulariteit. Met een ultra-slanke aanzichtsbreedte van slechts 35 mm, creëert SlimWall 35 een naadloze verbinding tussen binnen en buiten. Het innovatieve meccano-assemblagesysteem zorgt voor een snelle, nauwkeurige en demonteerbare installatie. Het systeem behaalt gecertificeerde Passive House-thermische isolatie en voldoet aan de Cradle to Cradle-certificering dankzij het gebruik van PVC-vrije materialen. Optionele inbraakwering tot weerstandsklasse RC2 biedt optimale veiligheid. SlimWall 35 is daarmee de perfecte keuze voor architecten en ontwerpers die streven naar esthetiek, duurzaamheid en toekomstgerichte gevels.

Reynaers Aluminium en Forster

Ook dit jaar verenigen Reynaers Aluminium en Forster, beide onderdeel van Reynaers Group, hun krachten op Architect@Work Brussel. Forster biedt brandwerende toepassingen in staal aan om de veiligheid in elk gebouw te garanderen. De profielreeks Forster fuego light omvat enkele en dubbele deuren en vaste wanden, getest volgens de Belgische norm voor brandwerendheid EI1-30 en EI1-60.

Forster Fuego Light

Tijdens de beurs toont Forster hoe veiligheid en schoonheid hand in hand kunnen gaan. De Zwitserse producent van stalen oplossingen voor ramen, deuren en gevels presenteert hun brandwerende profielreeks forster fuego light. Deze reeks combineert een strak design met brandwerende eigenschappen, waardoor beglaasde vaste wanden en binnendeuren in staal zowel veilig als esthetisch aantrekkelijk zijn. Beschikbaar in een slanke, stevige uitvoering en in inox voor toepassingen die een onderhoudsarm oppervlak vereisen, zoals in de medische sector of voedingsindustrie.

Veiligheid en Certificering

De forster fuego light-profielen zijn getest volgens de Belgische norm voor brandwerendheid EI1-30 en EI1-60, en hebben de Benor/ATG-goedkeuring voor de Belgische markt. Een deur met de EI1-60 veiligheidsnorm zal 60 minuten thermisch isoleren en vlamdicht zijn, wat voorkomt dat vlammen of hete gassen van de ene naar de andere zijde van de scheiding doordringen.

Reynaers Aluminium en Forster presenteren hun nieuwste innovaties op respectievelijk stand 175 en 173 op Architect@Work Brussel, waar ze architecten en ontwerpers informeren over de mogelijkheden van SlimWall 35 en forster fuego light. Bezoekers kunnen inspiratie opdoen en gratis toegang krijgen tot de beurs, die plaatsvindt op 29 en 30 mei 2024 in Tour & Taxis, Brussel.

Bron: Reynaers Aluminium
Deel dit artikel:
Onze partners