Royal Belgian Sailing Club van Wim Goes Niet-residentieel Gebouw van het Jaar
Royal Belgian Sailing Club van Wim Goes Niet-residentieel Gebouw van het Jaar
27 februari 2013
Op woensdag 27 februari 2013 werd op Batibouw ook het Niet-residentieel Gebouw van het jaar uitgereikt. Ik Ga Bouwen & Renoveren koos Royal Belgian Sailing Club door Wim Goes Architectuur als winnaar van deze categorie. De andere geselecteerde projecten waren Pakhuis Clemmen door ALT Architecten, Vormingscentrum Destelheide door Bovenbouw Architectuur, Diets-Heur door Lens°Ass architecten en ITP - Institut Technique provincial door Atelier 229.
Op woensdag 27 februari 2013 werd op Batibouw ook het Niet-residentieel Gebouw van het jaar uitgereikt. De jury koos Royal Belgian Sailing Club door Wim Goes Architectuur als winnaar van deze categorie. De andere geselecteerde projecten waren Pakhuis Clemmen door ALT Architecten, Vormingscentrum Destelheide door Bovenbouw Architectuur, Diets-Heur door Lens°Ass architecten en ITP - Institut Technique provincial door Atelier 229.
Niet-residentieel Gebouw van het Jaar - Royal Belgian Sailing Club door Wim Goes Architectuur
De jury koos unaniem voor Wim Goes Architectuur met het project Royal Belgian Sailing Club, omwille van de sublieme manier waarop architectuur en structuur samenvallen. De dubbele laag van het gebouw – een structuur uit hout en een schil uit glas – zorgt voor een erg functionele inzetbaarheid. De schil uit glas kan in de zomer namelijk volledig open worden gezet, waardoor uitsluitend de houtstructuur overblijft. Daarnaast is de functie van het gebouw als clubhouse onmiddellijk duidelijk als men van buitenaf naar het gebouw kijkt. Tenslotte beschikt het gebouw over een erg toegankelijk dakterras dat optimaal wordt benut, men heeft er immers een prachtig zicht op de bedrijvigheid in de haven.
"De buitenschil van het gebouw is een actieve zelfdragende gevel in staal die door de firma Lootens-line samengesteld is met Jansen stalen schrijnwerk. Deze structuur staat onafhankelijk van de houtbouw. De oppervlaktebehandeling bestaat uit een metalisatielaag van minstens 80 micron (extra gecontroleerd) en vervolgens gepoedercoat." verduidelijkt ODS Geveltechniek in een artikel op de website van Infosteel.
Meteen op de hoogte van het laatste architectuurnieuws?
De Architectura-nieuwsbrief biedt een boeiende mix van actualiteit, projectbeschrijvingen, opiniestukken, productinnovaties, info over evenementen, maar video's, podcasts en zoveel meer.
Schrijf je nu in en ontvang onze wekelijkse nieuwsbrieven in jouw mailbox.