RubberGard EPDM: duurzame dakbedekking voor scholen

Elevate RubberGard™ EPDM is een éénlaags synthetisch rubberen waterdichtingsmembraan voor platte en lichthellende daken van commerciële, industriële en residentiële gebouwen. Het biedt uitstekende duurzaamheid, weerstand en aanpasbaarheid aan de huidige en toekomstige behoeften van het gebouw.

In tegenstelling tot traditionele dakbedekkingsmembranen heeft de aannemer geen gastanks of vuur nodig om de RubberGard EPDM te installeren. Dit koude verwerkingsproces minimaliseert het risico op brandongevallen ter plaatse aanzienlijk. De montage gebeurt met Elevate-primers en zelfklevende producten. Er is geen geavanceerde of dure apparatuur zoals lasmachines nodig, waardoor het installatieproces eenvoudiger en toegankelijker wordt.

Daarnaast is het membraan verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waarvan de grootste 15 m breed x 61 m lang is. Dit vermindert het aantal naden sterk en maakt het mogelijk dat een kleine ploeg de meeste projecten kan uitvoeren, zodat de dakdekker sneller naar de volgende klus kan gaan.

Eenvoudige en snelle plaatsing

RubberGard EPDM biedt een volledige ondersteuning inclusief training, technische berekeningen, assistentie ter plaatse en dakinspecties. Het product is snel en eenvoudig te plaatsen dankzij de grote folies, het lichte gewicht, de flexibiliteit en het vlamvrije installatieproces.

Duurzaamheid en circulariteit

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker, en daken worden verwacht bij te dragen aan de energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid van gebouwen. RubberGard EPDM is veerkrachtig, licht van gewicht, inert en biedt uitstekende weersbestendigheid. Het is duurzaam, gebruikt minder natuurlijke hulpbronnen dan andere traditionele dakbedekkingsmembranen en is compatibel met fotovoltaïsche installaties, groene daken en blauwe dakafdichtingssystemen. Hierdoor kan het dak energie produceren, regenwater beheren, geluid verminderen en natuurlijke habitats creëren.

Toepassingen van RubberGard EPDM

RubberGard EPDM is geschikt voor alle toepassingen met betrekking tot duurzame dakdichting en waterdichting, zoals:

  • Commerciële gebouwen: voor grote platte daken in winkelcentra, kantoorgebouwen en magazijnen.
  • Industriële gebouwen: voor fabrieken, opslagplaatsen en andere industriële faciliteiten.
  • Residentiële gebouwen: voor appartementencomplexen en huizen met platte of lichthellende daken.
  • Scholen en sportinfrastructuur: ideaal voor gebouwen die intensief worden gebruikt en hoge duurzaamheid vereisen.
  • Groene en blauwe daken: voor het beheren en opvangen van regenwater, het creëren van natuurlijke habitats en het verbeteren van de energie-efficiëntie.

Elevate mocht tijdens 5 verschillende Archilunches bij DENC-STUDIO, Architects in Motion, archipelago en BINST ARCHITECTS uitleg geven over de RubberGard EPDM (SA) en de UltraPly TPO. Er waren telkens circa 30 architecten aanwezig op elke lunch die naast de productpitches ook een projectcase van een extern bureau voorgeschoteld kregen. Het inhoudelijk gedeelte werd telkens afgesloten met een lunch die ruimte bood voor netwerking. Wens je als fabrikant meer info over onze Archilunches? Of stel je je als architectenbureau graag kandidaat als gastheer? Laat het ons weten via info@architectura.be.

Bron: Elevate
Deel dit artikel:
Onze partners