SALTO stand-alone systemen: veelzijdige toegangscontrole voor scholen

Van kleuterscholen tot universiteiten: beveiliging is een topprioriteit voor onderwijsinstellingen. Ouders moeten weten dat leerlingen veilig zijn, terwijl leraren en personeel zekerheid nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Door beveiliging in evenwicht te brengen met toegankelijkheid en geavanceerde technologie met betaalbaarheid, levert SALTO toegangscontroletoepassingen die de behoeften van onderwijsfaciliteiten en instellingen over de hele wereld overtreffen.

De uitdaging zit hem in het bieden van goede bescherming voor uiteenlopende scenario’s zonder dat dit ten koste gaat van de gastvrijheid van de leeromgeving. Dit moet worden bereikt op uiteenlopende fysieke locaties, vaak tegelijkertijd en in verschillende gebouwen, klaslokalen, bibliotheken, laboratoria, lerarenkamers, sportaccommodaties, culturele voorzieningen en refters.

SALTO biedt drie verschillende toegangscontroleoplossingen aan: de stand-alone elektronische deurbeslagen, elektronische cilinders en lockersloten. Deze systemen werken zowel offline als via wireless online opzet, afhankelijk van de noden en wensen van de gebruikers. Ze zijn bedienbaar via klassieke badges/tags en/of een app op mobiele telefoons.

Veelzijdigheid en aanpasbaarheid

Dankzij hun veelzijdigheid en aanpasbaarheid aan verschillende deur- en kasttypes bezitten de SALTO stand-alone systemen een uniek karakter. De toegangscontrole kan worden toegepast op vrijwel elke situatie, inclusief vluchtdeuren met paniekbaren, RF-deuren, binnen- en buitendeuren, en met de nodige mechanische veiligheid ingebouwd. Deze flexibiliteit maakt SALTO een betrouwbare keuze voor diverse toepassingen.

Duurzame nieuwbouw en renovatie

De producten van SALTO zijn toepasbaar in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Bij renovaties kunnen bestaande deuren en ingebouwde slotkasten behouden blijven. Voor nieuwbouw biedt de fabrikant een moderne oplossing voor toegangsbeheer die eenvoudig te installeren en te beheren is. Door het gebruik van batterijgevoede systemen wordt de installatie eenvoudiger en minder ingrijpend.

De SALTO stand-alone systemen dragen ook hun steentje bij aan het milieu. Alle onderdelen zijn apart verkrijgbaar en grotendeels recycleerbaar. De batterijen hebben een levensduur van circa 40.000 openingen, wat neerkomt op ongeveer 3 tot 4 jaar voordat vervanging nodig is. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van het product en vermindert de ecologische voetafdruk.

Uitgebreide referentielijst

Ondertussen heeft SALTO al een uitgebreide referentielijst in België waaronder HOGENT, VUB, UAntwerpen, PXL, APHogeschool, UHasselt, Scholengroep 22, Scholengroep 27, Scholengroep IMPACT, TABOR, Don Bosco Halle en Hoboken, St-Rembert scholengroep, en diverse academies van steden en gemeenten zoals Dendermonde, Halle en Maldegem. Daarnaast wordt het systeem ook gebruikt in Brussel en Wallonië, bijvoorbeeld bij EPHEC, U Namur, Haute Ecole Gelilee, en vele basisscholen en secundaire scholen.

Meer informatie te verkrijgen via SALTO!

SALTO mocht tijdens 5 verschillende Archilunches bij DENC-STUDIO, Architects in Motion, archipelago en BINST ARCHITECTS uitleg geven over de Stand Alone. Er waren telkens circa 30 architecten aanwezig op elke lunch die naast de productpitches ook een projectcase van een extern bureau voorgeschoteld kregen. Het inhoudelijk gedeelte werd telkens afgesloten met een lunch die ruimte bood voor netwerking. Wens je als fabrikant meer info over onze Archilunches? Of stel je je als architectenbureau graag kandidaat als gastheer? Laat het ons weten via info@architectura.be.

Bron: SALTO
Deel dit artikel:
Onze partners