Salvatori opent Nederlandse flagshipstore met Studio Piet Boon

Afgelopen woensdag was het zover. Op 30 januari 2020 heeft de eerste flagshipstore van het internationale designmerk Salvatori in Nederlands haar deuren geopend. Dat in het hartje van Amsterdam.

Salvatori is een internationaal designmerk met een hoofkantoor in Querceta, Toscane. Die keuze viel niet toevallig, aangezien het gebied bekend staat om zijn marmergroeven. Salvatori is dan ook gespecialiseerd in natuursteen. Vandaag, onder de hoede van CEO Gabriele Salvatori, gaat het bedrijf in zee met ontwerpers en architecten zoals Vincent Van Duysen, Piero Lissoni, John Pawson en Elisa Ossino. Naast innovaties vormt duurzaamheid ook een belangrijk punt op de agenda.

Het merk kondigde met trots een primeur aan. De eerste flagshipstore van het ontwerpbureau in Nederland is een feit. Salvatori sloeg hiervoor de handen in elkaar met Studio Piet Boon, een bedrijf dat voornamelijk inzet op tijdloos en hoogwaardig design. Concreet houdt dit in dat Salvatori een nieuwe 500 vierkante meter grote badkamershowroom inpalmt. En dat in de bloeiende designwijk van Amsterdam-Noord.

Home, lighting en bathroom

De flagshipstore is samengesteld om het brede gamma aan producten te laten zien. Concreet omvat het stukken uit de Home, Lighting en Bathroom collecties. Een voorbeeld is de Elisa Ossino's Balnea-collectie. Die toont het esthetische potentieel van Bianca Carrara-marmer en contrasteert onder meer met de linnen douchegordijnen. Als aanvulling op de collectie van Ossino zijn er ook wastafels uit het badkamerprogramma van David Lopez Quincoces aanwezig. Ze zijn een samenspel van natuursteen en hout. Ook wandbakken, spiegels en kleinere decoratiestukken vullen de collectie aan.

Ook de ‘Colonnata’-boekenkast van Piero Lissoni vormt een blikvanger in de winkel. Die bestaat uit verschillende soorten natuursteen om een speels karakter te bekomen. De kast is aangekleed met producten, waaronder Ossino's driedimensionale interpretatie van de flessen uit de stillevens van Giorgio Morandi. Het doorschijnende materiaal geeft een gevoel van gewichtloosheid aan het karakter.

Wie benieuwd is naar de flagshipstore, kan terecht in Oostzaan in Noord-Amsterdam.

Deel dit artikel:
Onze partners