SAPA lanceert de derde editie van de World Architecture Awards (WATA)

SAPA consolideert zijn nauwe samenwerking met architecten door de derde editie van zijn internationale architectuurwedstrijd te lanceren. De World Architecture Award (WATA) bevestigt het wereldwijde bereik van het merk, erkend voor zijn expertise en zijn aluminium oplossingen die design, comfort en kwaliteit combineren.

Deze prijs is geïnspireerd op de Palmares Architecture Aluminium Technal die al meer dan 20 jaar met groot succes wordt gehouden in Frankrijk, Spanje en Portugal.

De WATA Awards wordt om de twee jaar georganiseerd en is bedoeld om projecten te belonen die goede architectuur het beste combineren en uitvergroten met aluminiumschrijnwerksystemen SAPA over de hele wereld. De projecten worden in de volgende categorieën ingedeeld:

  • LIVING: individuele residentiële woningen
  • LIVING: collectieve residentiële woningen
  • STUDEREN & GENIETEN: vrije tijd & toerisme, hotels, amusement, scholen, universiteiten
  • RENOVEREN: residentiële woningen
  • RENOVEREN: commercieel
  • WERKEN: tertiair, kantoren, handel & industrie, gezondheidscentrum en ziekenhuizen
  • GROTE PROJECTEN: gebouwen met een gevel van minimaal 8.000 m2
  • DUURZAAMHEID: groener project (filosofie, materialen...)

Hoe deelnemen?

Neem je vanuit België, Nederland of Luxemburg deel aan de SAPA Awards 2024? Dan neem je ook automatisch deel aan de WATA Awards. Om deel te nemen moeten wel alle dossiers ingevuld worden voor 30 april 2024 via de website.

In Frankrijk en Spanje is deze wedstrijd voorbehouden aan de winnaars van de laatste twee edities van de PALMARES ARCHITECTURE ALUMINIUM TECHNAL. Een nieuwe stap om hun architectonische creativiteit op het wereldtoneel te promoten. Voor alle andere landen hebben de kandidaten tot 31 mei 2024 de tijd om hun kandidatuur in te dienen via de speciale website.

De jury, bestaande uit internationale architecten, zal in juni 2024 in Londen samenkomen om de winnaars aan te wijzen. De namen van de internationale jury van dit jaar worden binnenkort bekendgemaakt. Daarna wordt een architectuurboek over de winnende projecten gepubliceerd en gepresenteerd tijdens de prijsuitreiking in november.

Meer informatie over de WATA Awards vind je op de website!

Bron: SAPA
Deel dit artikel:
Onze partners