Schellen Architecten en S3Architecten voegen landmark toe aan Regatta-site op Linkeroever

Schellen Architecten en S3Architecten wonnen samen de architectuurwedstrijd voor dit project dat deel uitmaakt van de Regatta-site, het stadsuitbreidingsproject op Linkeroever in Antwerpen dat wordt gerealiseerd door ontwikkelaar Regatta L.O. NV, een joint venture tussen Vooruitzicht en AG Real Estate, Left/Upperleft is het eerste hoogbouwproject binnen de site en een landmark voor Linkeroever. 

Luchtig gelijkvloers rond centrale groene patio

De gelijkvloerse voet van het gebouw heeft een grote vrije hoogte die tevens de helling van het terrein opvangt. Hier bevinden zich handelsruimtes, een wasserette, autodelen en een ruime fietsenberging. Centraal in het gebouw is een grote open patio met in het midden ervan een organisch vormgegeven planten- en boomvak. Het daglicht treedt hier binnen tot op de begane grond hetgeen licht en lucht brengt tot in het hart van het gebouw. In dit binnengebied bevinden zich o.a. de toegangen tot vier van de handelsruimtes en een buitentrap naar het collectieve terras op de eerste verdieping. Aan één van de vier gevels ontsluit deze patio zich ook naar de straat toe om zo connectie te maken met het openbaar domein.

Om deze gebouwvoet extra te accentueren en te detailleren is gewerkt met verspringende gevelsteenlagen, afgewisseld met accenten in aluminium gevelbekleding en grote glaspartijen.


Left: een innovatief woonconcept

De volgende drie bouwlagen vormen, samen met de 'voet’, het sokkelvolume voor de bovenliggende torens en bevatten studio’s en compacte appartementen, aangevuld met enkele ter beschikking gestelde ruimtes (fitness, polyvalente ruimte, …). Dit volledige sokkelvolume plooit zich als het ware rond het groene atrium met op de eerste verdieping een gemeenschappelijke terras, gelinkt aan de polyvalente ruimtes. Deze patio is het groene en zonovergoten kloppende hart van het project.

LEFT richt zich o.a. op een jong publiek: de millenials. Het gemeenschappelijke aspect van het wonen staat hier dan ook centraal. In dit innovatieve nieuwbouwproject op Linkeroever staat de woonbeleving, living with amenities & services, en wooncomfort centraal. De kopers kozen, via workshops, voor volgende invulling van de polyvalente ruimtes: een keuken inclusief eetruimte en co-working space, een fitness en ontspanningsruimte.

De gemeenschappelijke ruimtes, gedeelde kwalitatieve groenruimtes, terrassen, diensten en faciliteiten bieden de bewoners een ideaal platform voor het organiseren van een nieuwe ‘way of life’. Ze faciliteren een ontmoetingsplek tussen alle bewoners, gezien ze ook toegankelijk zijn voor de bewoners van Upperleft.


Upperleft: een landmark met prachtige vergezichten

Bovenop de sokkel staan twee woontorens, die de naam Upperleft kregen. Eén toren is 40 meter hoog en profileert zich als landmark langsheen de Blancefloerlaan en als ‘kopgebouw’ van de Regatta-site. Hier bevinden zich ruimere en luxueuze appartementen met prachtige vergezichten. Aan de noordzijde uitkijkend over de groene natuurgebieden van de ‘Middenvijver’ en ‘Het rot’ en aan de zuidzijde met zicht op het Galgeweel en de volledige Regatta-site. Binnenkort komt er hier nog een extra groene zone bij door de verplaatsing van de huidige op- en afrit die vervangen wordt door een park van 18 hectare. 

Dankzij de hoge ramen baadt elke ruimte in licht en wacht er op elk moment een spectaculair panorama. Elk appartement beschikt daarenboven over een bijzonder ruim privéterras tot wel 100 m². De glazen panelen aan de buitenzijde zorgen voor afwisselende gevelbeelden en weerspiegelingen van de lucht. Ze zorgen ook voor extra leefkwaliteit en bruikbaarheid doorheen het ganse jaar op de terrassen door hun functie als wind- en privacy scherm.

Schellen Architecten ontwierp tevens drie tijdloze interieurstijlen die luxueus én persoonlijk aanvoelen voor UPPERLEFT en die de stijl van het project ook naar de binnenafwerking doortrekken. Zo biedt het project een totaalconcept aan met maximale ontzorging voor de kopers.

 

Bron: Schellen Architecten
Deel dit artikel:
Onze partners