Schrijf je in voor opleiding Ruimtelijk Proces Management met onder meer Filip Canfyn en Johan Rutgeerts als gastdocenten

Aan de Faculteit Architectuur van de KU Leuven gaat op 13 januari 2022 een nieuwe cyclus Ruimtelijk Project Management of RPM van start. De RPM-cyclus wil op een compacte en vlotte manier pragmatische inzichten geven in de belangrijkste aspecten die komen kijken bij het opzetten van projecten van stads- en gebieds - ontwikkeling. Wat is allemaal nodig om met een project van start te kunnen gaan? Hoe en welke dominosteentjes moeten waar geplaatst worden? Wat is de complexiteit en de haalbaarheid van een project? Wie speelt welke rol? Programmadirecteur en huiscolumnist van architectura.be Filip Canfyn strikte tal van boeiende gastdocenten waaronder collega-columnist Johan Rutgeerts, Peter Vermeulen (ex-zaakvoerder Stramien, bestuurder VRP), Bart Cobbaert (DENC!-STUDIO), Wim Boydens (boydens engineering), Roel Heigers (markteconoom Matexi) en Jan Van Lancker (CEO Uplace). 

Tijdens de clyclus vertrekken (dertien) ex-cathedrasessies van vier issues rond ontwikkeling, vier partijen in de hoofdrol en vier segmenten van markten:
• issues: grond(valorisatie), rendementsrekenen, mobiliteit en publieke ruimte, energie en integrale duurzaamheid
• partijen: ontwerper, overheid, onderzoeker, ontwikkelaar
• markten (en cases): residentieel, DB, PPS en publieke ontwikkeling, niches en gemengd, niet-residentieel en commercieel.

Deze sessies worden gegeven door een waaier aan (gast)docenten, die met beide benen in het werkveld staan en een duidelijke expertise hebben inzake de issue, die ze zullen belichten. Een interactieve managementgame (vijf sessies) loopt als een rode draad door de cyclus. Multidisciplinaire teams moeten vanaf de eerste sessie een ontwikkelings optie uitwerken en uiteindelijk op de laatste sessie verdedigen, als in een rollenspel, voor een specifiek doelpubliek. De nadruk van de managementgame ligt op de kwaliteit van zowel de inhoud van het ontwikkelings voorstel als de methodiek van de communicatie.


Voor wie? 

Deze cyclus gaat breed en richt zich tot architecten, stedenbouwkundigen, planologen, junior project ontwikkelaars, vastgoedbachelors, makelaars, ambtenaren, medewerkers van autonome gemeentebedrijven en sociale huisvestingsmaatschappijen, lokale bestuurders …, die rechtstreeks en onrechtstreeks te maken krijgen met het opzetten van projecten van stads- en gebieds - ontwikkeling en een sprong voorwaarts willen maken.

 

Praktisch

De cyclus start op donderdag 13 januari 2022 en gaat door op donderdagavond, telkens van 17u30 tot 21u30. De laatste avond is voorzien op donderdag 2 juni 2022. Meer info over de sprekers en een inschrijflink kan je terugvinden op deze website

Bron: KU Leuven
Deel dit artikel:
Onze partners