Schuif mee aan tafel met alle ontwerpers van ‘Tafelzetting’ (DE SINGEL, 9/9)

Met de tentoonstellingsreeks Tafelzetting geven het Vlaams Architectuurinstituut en DE SINGEL een podium aan jonge architecten uit Vlaanderen en Brussel. Voor het Festival van de architectuur komen op zaterdag 9 september alle ontwerpers van Tafelzetting van de afgelopen twee jaar samen voor een reuze picknick in de binnentuin van DE SINGEL.

Tafelzetting

Het voorplein van DE SINGEL verbeeldt de kakofonie waarin jonge architecten een eigen praktijk opstarten. De grenzen van de asfaltvlakte vormen de perfecte achtergrond voor de tentoonstellingsreeks. Elke architect die er tentoonstelt beschikt over een set tafels met attributen, ontworpen door Laura Muyldermans. De tafels vormen de basis waarin de ontwerpers hun werk tonen en dagen hen tegelijkertijd uit om positie in te nemen op het voorplein. We zagen al een lange tafel die uitnodigde om even te gaan zitten, een grasplein en negen kamers.

 

Aan tafel!

Op ieder picknickkleed wacht een ontwerper van Tafelzetting, klaar voor een boeiend gesprek. Wat vind jij van het voorplein? Wat zou je behouden en wat zou je veranderen? Is het een safe space of net een jungle aan ongeschreven regels? Tijdens deze picknick ben je geen publiek, hier maak je samen publieke ruimte. 

Schuiven mee ‘aan tafel’: Laura Muyldermans, Joris Kerremans, Sophia Holst, Maxime Prananto , Matilde Everaert en Ruben Castro.

Bron: VAi
Deel dit artikel:
Onze partners