Schuifdeur laat meer vrijheid in ontwerp

De klassieke draaideur blijft uitermate populair. Er zijn tal van innovatieve designoplossingen, en met de opkomst van onzichtbare alternatieven in deurbeslag, evolueert de draaideur mee met de nieuwste woonstijlen. Toch kan een schuifdeur, zeker ook in een particuliere woning, een interessante oplossing zijn. Want met schuifdeuren, daar kan je werkelijk alle kanten mee uit. Je kan ze doen opvallen of, indien je dat wenst, ze ook gewoon laten verdwijnen en zo het gebruik van de beschikbare ruimte optimaliseren. Wat ook je voorkeur, er is een oplossing voor eender welke woonstijl of project.

DESIGN SCHUIFDEUR OF MINIMALISTISCHE OPLOSSING

Minimalistische oplossingen: zichtbaar onzichtbaar

Een klassieke deur open je en/of sluit je. Er is eigenlijk geen tussenoplossing. Een onzichtbare schuifdeur biedt meer mogelijkheden. Zo tover je in no time twee afgelosten ruimtes tot één grote open ruimte, zonder dat de deur een visueel obstakel vormt. Maar evengoed compartimenteer je grotere ruimtes, zodat je in een fractie van een seconde de ruimte kan opdelen in een home office, aparte leefruimte en een gesloten keuken. De mogelijkheden zijn met andere woorden legio. Minimalistisch betekent ook dat het schuifdeurbeslag onzichtbaar is, wat een absolute meerwaarde is als je streeft naar een strak interieur.

Designoplossingen: deurbeslag, rails, rollen en profielen als eyecatcher

Een mooie, industrieel ogende rail, samen met robuuste rollen en profielen hoeven geen doorn in het oog te zijn. Integedeel! Het laten zien van het achterliggende systeem kan kaderen in de keuze voor een bepaalde interieurstijl. Aluminium profielen, grote zwartgelakte rollen en een tropisch hardhouten deur afgezet tegenover een witte, minimalistische en strakke leefruimte: een gedurfde keurze, maar wel een die zorgt voor een perfect uitgebalanceerd contrast.

DE VOORDELEN VAN SCHUIFDEUREN

Bespaar ruimte met een schuifdeur

Schuifdeuren hebben geen draaihoek, waardoor ze geen of nauwelijks plaats innemen. Ze schuiven in de muur of voor de muur zoals cube. Wil je extra ruimte besparen of de muur benutten waar de schuifdeur normaal voor schuift? Opteer dan voor een pocketoplossing, waarbij de deur helemaal in de muur verdwijnt.

Schuifdeuroplossingen tot 6 meter

Een van de grote troeven van schuifdeursystemen is dat telescopische en symmetrische deuren openingen tot 6 meter kunnen afsluiten en dat de profielen ook zwaardere deuren kunnen dragen. Bij glazen schuifdeuren is het maximale draagvermogen 150 kg, bij schuifdeuren uit hout 200 kg.

Schuifdeur als verschuifbare wand

Het minimalistische design van kamerhoge schuifdeuren, mede mogelijk gemaakt door het inbouwprofiel, laat houten schuifwanden of glazen deuren opgaan in het plafond en/of in de muur. Dit systeem biedt met andere woorden niet enkel alle functionaliteiten van een schuifdeur, het kan ook dienst doen als mobiele wand. Dat opent perspectieven in ontwerp en laat je de vrijheid om volledig out of the box te denken bij het invullen van grotere ruimtes.

In tegenstelling tot de meeste andere oplossingen op de markt, brengt ARLU met zijn latent pocket een uniek inbouwsysteem dat toelaat om de kopse kant van het systeem met eender welk materiaal af te werken. Zo krijg je in ontwerp de volledige vrijheid om je design ook door te trekken in je 'schuifdeursysteem'. Kies voor een afwerking met natuursteen, beton, hout, gipsplaat of voor een materiaal naar keuze en creëer een prachtoplossing dat past - en opgaat - in elk interieur.

Bron: Arlu
Deel dit artikel:
Onze partners