Skylux platdakraam zorgt voor een maximale lichtinval en optimale ventilatie

Het platdakraam Skylux belooft een duistere nachthal of een badkamer zonder raam om te toveren een aangename ruimte die baadt in het licht. Bovendien belooft de installatie een hoge isolatiewaarde en optimale ventilatie.

Tot 40% meer lichtinval

Daglicht is een grote troef: het heeft een positieve invloed op je humeur, het bevordert je concentratie en draagt bij aan een gezonde levensstijl. Je hebt er dan ook baat bij om een donkere ruimte te optimaliseren met natuurlijk licht. Een platdakraam is de ideale oplossing, want het licht dat via het dak binnenvalt is drie keer intenser dan licht via een raam. Met de platdakramen van Skylux zorgt bovendien voor 40% meer lichtinval. Die dakramen hebben een slanke omkadering en een rechte opstand, wat resulteert in meer glasoppervlakte waardoor het licht kan binnen schijnen. 

Strak design

Platdakramen hebben een strak design, waardoor ze volledig tot hun recht komen bij moderne woningen met platte daken. De strakke belijning sluit naadloos aan in een modern interieur. Skylux laat de keuze uit 75 verschillende afmetingen. Het grootste model meet een op drie meter. Daarmee haal je al flink wat daglicht in huis. 

Hoge isolatiewaarde

Ook op vlak van isolatie scoren platdakramen goed. Dankzij het isolerende pvc-raam en het superisolerende veiligheidsglas heeft de iWindow2 van Skylux een hoge isolatiewaarde van 1,0 W/m²K. Indien je kiest voor een vast platdakraam, dan moet je ook een opstand kiezen. Skylux monteert die voor in één set. Op die manier is de klant verzekerd van een perfecte, luchtdichte montage op de werf. 

(Nacht)ventilatie

Met een platdakraam is er de optie om op een natuurlijke manier te ventileren. Je kan kiezen voor een vast raam dat niet open kan, maar een ventilerend exemplaar is mogelijks interessant. Daarbij moet je rekenen op een verluchtingsopening van zo’n 12 cm. Zo kan het raam overdag open om te ventileren, maar in de zomer kan je ook ’s nachts de woning koelen dankzij de frissere luchtstroom die via het platdakraam binnenkomt. 

Deel dit artikel:
Onze partners