SLIMTEQ: een uniek design met hoge prestaties

SlimTeq is een nieuw gamma beglaasd technisch binnenschrijnwerk. Het bestaat uit een eigen ontwikkeld houten profielsysteem, het meest slanke profiel op de markt. SlimTeq is verkrijgbaar in diverse houtsoorten en met verschillende afwerkingsmogelijkheden. Dit gamma bevat draaideuren en vaste ramen met een uitgebreide keuze aan prestaties.

Het slankste profiel in de markt

SlimTeq is een gepatenteerde eigen ontwikkeling, bestaande uit een reeks van beglaasde deur- en raamoplossingen uit een houten profielsysteem. Dit systeem is het meest slanke brandwerende profiel dat verkrijgbaar is in de markt. Zo onderscheidt het SlimTeq-systeem zich van de rest: het biedt de maximale transparantie die u en uw klanten vandaag wensen.

Uitzicht naar uw wens

Het SlimTeq-schrijnwerk is vervaardigd uit duurzaam massief hout dat je volledig kan afstemmen op uw interieurontwerp. Verschillende afwerkingen zijn beschikbaar, waaronder gevernist en gelakt, met of zonder zichtbare nerven, én kleurloos of in een kleur van uw keuze.

Hoe brandwerend schrijnwerk tot stand komt

Het vraagt specifieke knowhow om brandwerende deuren en ramen te ontwerpen uit hout en glas. Des te meer als een ontwerp uitgaat van zo fijn mogelijk houten profielen en een maximale glasoppervlakte.

Net dankzij die knowhow slaagde Eribel erin om in het nieuwe SlimTeq-gamma hoge prestaties te verenigen met een uniek design. De ontwikkeling van SlimTeq nemen we als leidraad om inzicht te geven in de steeds evoluerende normering.

In het ontwikkelingsproces moest Eribel de fijne houten profielen secuur zien te combineren met grote beglazing. Dit vertaalde zich in innovatieve productiemethodes.

Duurzaam binnenschrijnwerk

De deuren en ramen zijn bovendien ontworpen vanuit een duurzaam standpunt en geaccrediteerd volgens verschillende parameters. Alle deuren zijn bijvoorbeeld getest voor intensief gebruik en bieden zo de gebruikersfrequentie f6=200.000 cycli (NBN EN 1191) en de mechanische weerstandsklasse M2 (NBN EN 1192).

De gebruiksfrequentie (f) wordt bepaald aan de hand van een cyclitest volgens de normen NBN EN 1191 en NBN EN 12046-2. Hierbij wordt de deur gedurende een aantal cycli geopend en gesloten. Voor en na de proef worden de bewegingskracht en de bedieningskracht gemeten. De bewegingskracht is nodig om de deur te sluiten. De bedieningskracht is de kracht nodig om de deursluiter te ontgrendelen.

Indien de gebruiksfrequentie niet gespecifieerd is in het bestek, wordt bij een bouwproject klasse f4 genomen. Dat is de wettelijke minimumvereiste in België. De SlimTeq-draaideuren, hebben een gebruiksfrequentieklasse van f6, maar Eribel heeft ook oplossingen tot klasse f8 in zijn productaanbod.

Bron: Eribel
Deel dit artikel:
Onze partners