Sneha Divias Atelier maakt komaf met stereotype kinderkleuren

Sneha Divias Atelier heeft ‘White & The Bear’ in een nieuw jasje gestoken. Het kinderrestaurant en de winkelruimte in Dubai kregen een nieuwe laag verf en werden voorzien van andere materialen. Het doel? De typische felle kleuren die in ruimtes voor kinderen steevast worden gebruikt hier overboord gooien. Sneha Divias Atelier hoopt zo te vermijden dat de kleinsten onder ons te veel prikkels krijgen.

\"In het atelier selecteerden we zulke verschillende paletten voor de ruimtes voor kinderen om hun zintuigen niet te overprikkelen\", vertelt Sneha Divias Atelier aan het magazine Dezeen.\"In plaats daarvan bevordert het kleurenschema de creativiteit, de verbeelding en het leervermogen.\" Zo zorgen de witte oppervlakten voor een neutrale look. Om toch wat warmte te creëren, koos het designteam ervoor om hout te gebruiken als terugkerend accent. Zo zijn de stoelen, de bar en enkele wanden vervaardigd uit het materiaal.

Beestige details

Natuurlijk zou het geen restaurant voor kinderen zijn als er geen speelse elementen in het interieur verweven zaten. Neem nu de stoelen. Die hebben de vorm van een dier. De oortjes doen bijvoorbeeld denken aan konijnen. De stukken met gebogen rugleuning refereren dan weer naar olifanten. Dat is te zien aan de dikke stoelpoot die lijkt op de slurf van het dier.

Verder zijn de spiegels versierd met tekeningen van dieren. Die staan eveneens op enkele wanden afgebeeld. Tot slot hangen er slabbetjes aan de muren, die er opnieuw op duiden dat de kleinsten onder ons hier thuis zijn. Die slabbetjes zijn bedrukt met hoofden van beren. Het restaurant zou dan ook niet ‘White & The Bear’ heten zonder het samenspel van witte tinten en beestige details.

Deel dit artikel:
Onze partners