Sofie De Caigny stopt als directeur van het Vlaams Architectuurinstituut (VAi)

Na 6 jaar als directeur en 17 jaar in dienst beslist Sofie De Caigny om het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) te verlaten. De Caigny leidde het VAi met veel deskundigheid en visie, waardoor het verder kon uitgroeien tot een inspirerende en dynamische organisatie met internationale uitstraling.

Sofie De Caigny startte in 2006 bij het Vlaams Architectuurinstituut en werd in 2018 directeur. Op dat moment werd de collectie architectuurarchieven van de provincie Antwerpen opgenomen in de werking van het VAi. Tijdens haar directeurschap zorgde ze voor de integratie van de collectie in de werking van het VAi. Voor deze operatie en voor zijn publiekswerking ontving het VAi in 2019 de Ultima, de cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Via haar inzet als Secretaris Generaal van ICAM (International Confederation of Architectural Museums) zette De Caigny het VAi verder internationaal op de kaart. De recente verdubbeling van de werkingsmiddelen voor de collectiewerking van het VAi door de Minister-President bevestigt dat de collectie op landelijk niveau met internationale uitstraling functioneert. Voor Sofie De Caigny is daarmee de tijd gekomen om zich terug meer toe te leggen op architectuur(historisch) onderzoek, schrijf- en lesopdrachten. In dat kader is haar lesopdracht aan de Universiteit Antwerpen recent verruimd.

Met het vertrek van Sofie De Caigny gaat het Vlaams Architectuurinstituut op zoek naar een nieuwe artistiek-algemeen directeur om zijn team te leiden. Solliciteren kan tot 8 december 2023. Meer info over de vacature vind je hier.

Bron: VAi
Deel dit artikel:
Onze partners