SOM onthult opmerkelijke beelden van ‘mixed-use’ toren in Hangzhou

Architectenbureau Skidmore, Owings & Merrill (SOM) heeft beelden onthuld van de door hun ontworpen ‘mixed-use’ toren in Hangzhou, China. De toren is 288 meter hoog en telt 54 verdiepingen.

Het ‘Hangzou Wangchao Center’ poogt een doorgang te vormen tot het nieuw geplande Qianjang Century Town district. Met zo’n 125 000 m² aan kantoor-, hotel- en winkelruimte vertegenwoordigen de plannen de ambitie van Hangzhou om een wereldbestemming te worden.

 

Kenmerkend silhouet

De vorm wordt gedreven door een balans tussen een architecturale visie en structurele duidelijkheid. Een primaire constructie van acht schuine zuilen geven beweging aan de glazen gevel en creëren binnen tegelijk grote flexibele vloerplaten. Terwijl de primaire zuilen uiteenlopen, vertakken de secundaire omtrekkolommen om gelijke nissen te behouden. Boven de lobby worden de primaire en secundaire zuilen met elkaar verbonden waardoor beneden een open lobbyruimte ontstaat.

“Het kenmerkende silhouet van het Hangzhou Wangchao Center dankt zijn vorm aan een geïntegreerd ontwerpproces dat programmatische, structurele en ecologische criteria omvat”, aldus Gary Haney, ontwerper bij SOM.

Het gebouw zou in 2021 klaar moeten zijn.

Bron: ArchDaily
Deel dit artikel:
Onze partners