Spiraalvormige wijnkelders

Een stoffige, halfhoge kelder met gammele rekken vol wijn of een stijlvolle, netjes verlichte wenteltrap omringd door flessen wit en rood. Beiden hebben hun charmes, maar wie van wijn én van design houdt, kan altijd eens aankloppen bij Spiral Cellars. Het Britse bedrijf maakt en installeert een ondergrondse wijnopslagplaats op niet alledaagse plaatsen zoals in de keuken of midden in de inkomhal. Check in bovenstaand filmpje hoe een Spiral Cellar tot stand komt.

\"Een Spiral Cellar is simpelweg de meest ruimtebesparende, kostenefficiënte en indrukwekkende manier om thuis een professionele wijnopslagplaats te herbergen\", klinkt het weinig ambitieus op de website van Spiral Cellars. De spiraalvormige wijnkelders hebben een solide betonnen constructie, ingebouwde natuurlijke ventilatie, een juiste positionering in het huis en combineren de juiste temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden voor een optimale keldering. Zonder de noodzaak van een reeds bestaande (ondergrondse) kelder.

Er is keuze uit twee uitvoeringen. De Original Spiral Cellar is beschikbaar in drie dieptes: 2, 2,5 of 3 meter. Met plaats tot maximum 1.580 flessen. De White Spiral Cellar, een witte uitvoering, heeft dezelfde dieptes maar kan tot 1.900 flessen herbergen. De creatievelingen onder ons kunnen ook zelf aan de slag met de Self-Build Original Spiral Cellar Kit. De prijzen voor deze opmerkelijke kamer variëren van 18.500 euro voor het zelfbouwpakket tot een slordige 80.000 euro voor de duurste White-uitvoering.

Meer info: www.spiralcellars.co.uk

Deel dit artikel:
Onze partners