Spoelbak, accessoires en keukenkraan als één geheel

Het Zwitsterse merk KWC maakt sinds kort deel uit van groep Franke. KWC staat gekend voor conceptmatige ontwerpen waarin vorm en functie in elkaar opgaan. Op Batibouw presenteert groep Franke het concept Era van KWC, waarin de spoelbak, accessoires en keukenkraan een geheel vormen.

De bedieningshendel van de Era-kranen bevindt zich op het werkblad, zoals ook de zeepverdeler. Het kraanwerk heeft een Gravity-kraanuitloop met een diameter van 18 mm en zijn verkrijgbaar in vier modellen: gebogen of afgerond en met of zonder uittrekbare uitloop.

 

Era spoelbak

Gewone vaat stoppen we tegenwoordig al snel in de vaatwasmachine, maar grote stukken wassen we nog af met de hand. Daarom is Era een ingebouwde spoelbak zonder afdruipvlak. Deze heeft een inbouwrand van slechts 4 mm waardoor de spoelbakken bijna naadloos verwerkt kunnen worden in het werkblad. Dit is ook hygiënischer omdat er zo geen vuildeeltjes kunnen blijven tussen opstaande randen.

De spoelbak Era bestaat uit roestvrij staal en heeft een satijnlook die ook terugkomt bij de kraan, zeepverdeler en drukknop van het concept. Dankzij de drukknop die naast de kraan op het werkblad staat, kan je het water in de spoelbak automatisch laten weglopen.

 

Accessoires uit roestvrijstaal en teak

Bij het Era-concept horen drie accessoires. Een massieve teakhouten snijplank die kan inschuiven in de spoelbak of die je er ook naast kan gebruiken. Als tweede het geperforeerde roestvrijstalen afdruipbakje met teakhouten zijkanten dat in de spoelbak past. Ten slotte een oprolbare afdruipmat uit roestvrijstalen staafjes die met elkaar verbonden zijn door zwarte silicone.

Bron: Franke
Deel dit artikel:
Onze partners