Stad Brussel maakt met nieuwe infrastructuur sport toegankelijker voor Harenaren

De stad Brussel wil sport toegankelijker maken in Haren. Daarom besloot ze om te investeren in een nieuwe sportinfrastructuur in de Verdunstraat. In totaal openden bijna 2.700 m2 aan terreinen, een street workout en een ruimte voor petanque voor het grote publiek. 

De volledige sportzone omvat twee multisportterreinen van elk bijna 200 m², een zone met een ‘street workout’ en een petanqueterrein. Daarnaast werden de zones ook allemaal toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperkte mobiliteit. Ook water kreeg een belangrijk aandeel binnen het project. De sportinfrastructuur beschikt over een drinkfontein voor de dorstige sporters en het overtollige regenwater kan gemakkelijk geabsorbeerd worden door de grond zonder via de riolering te passeren.

"Met dit project maken we van sport een eenvoudig en aangenaam onderdeel van het dagelijks leven van de inwoners van Haren. Sport voor iedereen betekent voor ons namelijk dat iedereen gratis toegang moet hebben tot dit soort van kwaliteitsvolle infrastructuur", vertelt Benoit Hellings, Schepen van Sport van Stad Brussel.

meer biodiversiteit

Naast een absorberende en waterdoorlatende ondergrond zijn er nog maatregelen die goed zijn voor het klimaat. Zo kwamen er 17 nieuwe bomen en een bloemenweide bij. Deze groene ruimtes dragen bij tot de bescherming van de biodiversiteit in Brussel. Een belangrijk topic volgens Ans Persoons, Schepen van Stedenbouw & Openbare Ruimte.

"Zoals bij elk project dat we verwezenlijken in de openbare ruimte werd ook hier de focus gelegd op toegankelijkheid, vergroening en doorlaatbaarheid. Het resultaat is een kwalitatief en multidisciplinair sportterrein waar iedereen omgeven door natuur van sportactiviteiten kan genieten."

investeren in sport

Brussel blijft op haar grondgebied investeren in een coherent en kwalitatief hoogstaand sportaanbod in onder andere Laken, Neder-Over-Heembeek, de Vijfhoek en nu dus ook in Haren. Naast dit project opende recent ook de Cynthia Bolingozaal in de Marollen en kreeg het Koning Boudewijnstadion de nodige renovatie.

"Deze 2.700 m2 nieuwe sportinfrastructuur betekent goed nieuws voor Haren, en voegt iets toe aan de huidige faciliteiten. De implementatie van het concept van de 10-minuten stad wordt werkelijkheid en zal de kwaliteit van leven van onze inwoners verbeteren, met essentiële diensten zo dicht mogelijk bij hen.", besluit Philippe Close, burgemeester van Brussel.

Deel dit artikel:
Onze partners