Stel je kandidaat voor de zeven nieuwe projecten van Open Oproep 47

Team Vlaams Bouwmeester publiceerde Open Oproep 47 en roept geïnteresseerde ontwerpteams op om zich kandidaat stellen voor de zeven nieuwe projecten. De kandidaatstelling loopt tot 23 februari 2024, 11u. De eerste selecties zullen bekendgemaakt worden in april 2024. Op de website van Team Vlaams Bouwmeester vind je per project alle informatie over de minimumeisen, de selectiecriteria, de in te dienen documenten en de inhoud van het portfolio in een selectieleidraad.

Zoals steeds is het mogelijk om de projecten online te bekijken en de projectbundel te downloaden. In de selectieleidraad vind je, naast de selectie- en gunningscriteria, onder andere ook de voorwaarden om te kunnen kandideren voor een project. Zo is voor elk project bepaald wat de minimumvereisten zijn voor het projectteam, aan welke voorwaarden de drie referentieprojecten moeten voldoen en welk bewijsmateriaal je moet toevoegen aan het portfolio. Dit betekent dat de samenstelling van het portfolio dat je indient, per project aan specifieke vereisten moet beantwoorden.

 

Laagdrempelig

Team Vlaams Bouwmeester blijft inzetten op de ondersteuning van de opdrachtgever bij de opmaak van zijn projectdefinitie, in de overtuiging dat het stellen van een scherpe vraag de creativiteit van het antwoord bevordert. Daarnaast wil de Vlaams Bouwmeester de opdrachtgever aan de hand van de Open Oproep procedure de mogelijkheid bieden om uit zeer diverse offertes te kunnen kiezen.

Ten slotte wil Team Vlaams Bouwmeester de Open Oproep ook laagdrempelig houden. Kandideren voor overheidsopdrachten architectuur moet eenvoudig blijven en moet ook mogelijk zijn voor kandidaten zonder uitgebreid portfolio. Via de Open Oproep moeten ook jonge ontwerpers de kans krijgen om een eerste overheidsopdracht te realiseren. Het internationale succes van onze jonge generaties ontwerpers toont aan dat zowel bouwheren als ontwerpers hiervan de vruchten plukken.

 

Alle informatie over Open Oproep 47 en de zeven projecten vind je hier.

Bron: Team Vlaams Bouwmeester
Deel dit artikel:
Onze partners