Stel je kandidaat voor RES Awards 2022

De RES Awards van 2022 komen eraan! Binnenkort organiseert de Real Estate Society de vijfde editie van de RES Awards. Architecten, vastgoedontwikkelaars, overheden en eigenaars kunnen hun project tot 18 november 2022 indienen. De uitreiking vindt plaats op donderdag 9 februari 2023 in de Handelsbeurs van Antwerpen.

De RES Awards zijn de jaarlijkse Vlaamse architectuurprijzen die worden uitgereikt door de Real Estate Society. In deze vereniging zetelen alumni van de opleiding Master in Real Estate (MRE) van de Antwerp Management School (AMS). Samen met een onafhankelijke en professionele jury, bestaande uit topmakelaars, gaan ze op zoek naar de beste vastgoedprojecten van 2022.

Een project indienen kan in de volgende drie categorieën:

  • Beste (semi-)publieke ontwikkeling: deze categorie bekroont het beste project dat nieuwe ontwikkelingen initieert die een positieve uitstralingen hebben op de gemeenschap of buurt. Deze projecten worden door of in samenwerking met de overheid gerealiseerd.
  • Beste residentiële ontwikkeling: deze categorie bekroont het beste project dat huisvesting biedt met originaliteit, innovatie en esthetiek.
  • Beste commerciële ontwikkeling: deze categorie bekroont het beste project in commerciële vastgoedontwikkelingen (B2B) die zowel met bewoners als investeerders te maken hebben.

De wedstrijd staat open voor alle vastgoedontwikkelingen met een bovengrondse oppervlakte van meer dan 4.000 m2 in België. Het project dient opgeleverd te zijn tussen 1 januari 2021 en 30 november 2022. Kandidaten kunnen zich tot 18 november 2022 inschrijven via de website van de RES Awards.

In 2021 gingen de awards naar de drie Belgische projecten: het gerenoveerde Grand Poste in Luik (ALTIPLAN°architects & Two Designers), het state-of-art kantorencomplex Combattants in Namen (Emmanuel Bouffioux) en het cohousingproject Qville in Essen (B-Architecten). Benieuwd wie dit jaar met een RES Award gaat lopen? De uitreiking vindt plaats op donderdag 9 februari 2023 in de Handelsbeurs van Antwerpen.

Bron: RES
Deel dit artikel:
Onze partners