ANYWAYdoors staat al langer bekend om zijn strakke binnendeuren. Met de collectie moderne binnendeuren met aluminium inbouwomlijsting gaat het Belgische merk nog een stap verder: eigentijdse designdeuren zonder zichtbaar kader. Opnieuw weet ANYWAYdoors een uiterst strakke belijning te rijmen met technische verfijning. ANYWAYdoors neemt deel aan Design@BIS van 8 tot 16 oktober 2011 in Flanders Expo Gent.
Groeiende vraag naar Inbouwomlijsting Vandaag is aluminium als interieurmateriaal helemaal ingeburgerd. Maar ruim 15 jaar geleden, toen ANYWAYdoors van start ging, was geanodiseerd aluminium vrij avant-gardistisch, zeker voor binnendeuren. Commercieel adviseur Koen Dries:
“Precies om die reden waren de allereerste deuren van ANYWAYdoors voorzien van een opbouwomlijsting, de moderne aluminium versie van het klassieke houten kozijn. De introductie van de deur met inbouwomlijsting, dus zonder zichtbaar kader, sloeg meteen aan. En vandaag merken we dat steeds meer mensen vragen naar deze minimalistische uitstraling.”Het effect van inbouwomlijsting is dan ook groots: de designdeuren komen helemaal tot hun recht. Achter dit minimalistische concept schuilt echter een ingenieus stukje technologie. Zo is het concept technisch ingrijpend en moet je bij de ruwbouw al rekening houden met voorbereidende werken (bv. op voorhand profielen plaatsen).
Dat neemt niet weg dat binnendeuren met inbouwomlijsting ook perfect binnen een renovatieproject passen. Alleen moet je rekening houden met bijwerking van de bepleistering en het aanpassen van plinten, behangpapier/verf…
Slimme designoplossingMet de inbouwomlijsting speelt ANYWAYdoors in op de architectuurtrend van vandaag: strakke deuren met een centrale plaatsing in het deurkader. Waar traditionele deuren een ‘mooie’ en ‘minder mooie’ kant hebben – zie ook de scheidingslijn van de vloerbekleding – ogen de deuren van ANYWAYdoors aan beide zijden even strak en symmetrisch.
Om een sobere én slimme deur te creëren, sleutelt ANYWAYdoors tot alle technieken discreet verborgen zitten. Zo openen de binnendeuren standaard in twee richtingen, zijn ze uitgerust met een verdoken ventilatie en kan je de draairichting en scharnierzijde aanpassen. De vijf belangrijkste productkenmerken op een rij:
• innovatieve sluittechniek
Net als alle andere deuren van ANYWAYdoors, openen de binnendeuren met inbouwomlijsting standaard in beide richtingen – wat een uiterst praktische doorloop oplevert. Dankzij de gepatenteerde sluittechniek kan je de deuren op elk moment onzichtbaar in één richting naar keuze begrenzen. De convexe vorm op het deurblad en de concave vorm op het deurkozijn garanderen een perfecte afsluiting en positionering van het deurblad. Simpelweg duwen of trekken volstaat dankzij de sluittechniek zonder mechanische hulpmiddelen als loop-, dag- of rolsloten, krukbediening en dergelijke.
• aanpasbare draairichting & scharnierzijde
De draairichting en scharnierzijde van de ANYWAYdoors blijven eenvoudig aanpasbaar, zodat de deur nooit een beperking vormt bij herinrichting of herbestemming van de ruimte. De onzichtbare pivotscharnieren worden dan ook nooit in vloer of plafond bevestigd.
• pivotscharnieren met comfortsluiting
De deuren zijn standaard uitgerust met een scharnier dat voorzien is van een comfortsluiting. Zo blijven de deuren niet in de doorgang openstaan. Ze sluiten niet volledig automatisch, maar keren wel terug naar een quasi gesloten toestand. De pivotscharnieren zitten onzichtbaar in het deurblad verscholen achter afneembare profielen.
• geïntegreerde deurbeveiliging
Kinderhandjes zijn altijd veilig bij ANYWAYdoors. Met de geïntegreerde deurbeveiliging aan de scharnierzijde – een gepatenteerde aansluiting – kunnen vingers onmogelijk tussen de muur en het deurblad geraken.
• verdoken ventilatie
Sinds 2006 is verdoken ventilatie (via een ‘doorstroomopening’ van 10 mm onder de deur) wettelijk verplicht ter verhoging van het wooncomfort. ANYWAYdoors bedacht een innovatief alternatief voor onelegante openingen of deurroosters. Het antwoord van de productontwikkelaars: ventilatie via een gepatenteerde sluittechniek en een nieuw sluitingsprofiel onderaan en bovenaan de deur. De profielen laten lucht door (een totale doorstroom van 70 cm2 op een deurbladbreedte van 82 cm), maar weren tocht én geluid. Met bepaalde inbouwgreeptypes met geïntegreerde ventilatie kan het luchtdebiet nog worden verhoogd.