Stijlvolle brandwerende deuren voor Abdij Keizersberg in Leuven

Labora, verantwoordelijk voor de herbestemming van de historische Abdij Keizersberg in Leuven, heeft een perfecte balans tussen veiligheid en esthetiek gerealiseerd met de installatie van stijlvolle brandwerende deuren van Martens Glas. Dit initiatief toont aan hoe modern design harmonieus kan worden geïntegreerd in een historische omgeving.

Binnen de muren van Abdij Keizersberg creëert Labora een unieke gemeenschap waar kunstenaars, ondernemers, en studenten samenkomen in een inspirerende omgeving. De abdij, die nog steeds bewoond wordt door benedictijnenmonniken, vormt een prachtig voorbeeld van hoe modern design geïntegreerd kan worden in een historische setting zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke charme.

BRANDVEILIGHEID ZONDER ESTHETISCH COMPROMIS

Pauline, werkzaam op de Abdij Keizersberg en betrokken bij de herbestemming, legt uit dat bij het naleven van brandpreventievoorschriften, de esthetische kant net zo belangrijk was.

De keuze viel op de brandwerende deuren van Martens Glas die niet alleen 60 minuten extra evacuatietijd bieden bij brand, maar ook het historische pand beschermen tegen rookschade. Deze deuren combineren veiligheid met een eigentijds design, inclusief strakke zwarte profielen die het historische karakter van de abdij accentueren.

TOEGANGSCONTROLE EN PANIEKBESLAG

Voor extra veiligheid zijn de deuren uitgerust met een badgesysteem voor toegangscontrole, wat exclusieve toegang biedt aan de bewoners van de abdij. Bovendien is er paniekbeslag geïnstalleerd op de binnendeuren, wat garandeert dat de deuren zelfs in noodgevallen gemakkelijk te openen zijn.

NAADLOZE INTEGRATIE EN TEVREDENHEID

De montage van de brandwerende deuren is zorgvuldig uitgevoerd om de bestaande architecturale details van de abdij intact te laten. Het resultaat is een naadloze integratie van de nieuwe deuren, die zowel de veiligheid als de esthetische waarde van de abdij verhoogt. De samenwerking met Martens Glas werd door Labora als zeer positief ervaren, wat heeft geleid tot plannen voor verdere uitbreiding van de brandwerende deuren in de toekomst.

Bron: Martens Glas
Deel dit artikel:
Onze partners