Studententoren Demerkot in Hasselt klaar voor het nieuwe academiejaar (POLO Architects)

Ontwerpbureau POLO, projectontwikkelaar Kolmont en aannemer Building & Partners finaliseerden het project Demerkot in Hasselt, samen met nieuwe eigenaar en uitbater Upgrade Estate. Hiermee wordt de vierde en laatste studententoren aan het Kapermolenpark opgeleverd. Het project bestaat uit 87 studentenkamers, gemeenschappelijke ruimtes en een dakterras. De bouw van de vierde studententoren ging van start in februari 2022. Met de oplevering is het gebouw helemaal klaar voor de start van het nieuwe academiejaar.

Demerkot voegt niet alleen 87 studentenkamers toe aan de site, maar ook 9 leefkeukens, studeerruimtes, een overdekte fietsenstalling en een dakterras. Duurzaamheid stond tijdens het ontwerp- en ontwikkelingsproces centraal. Met dit project wordt de laatste fase afgerond van de publiek-private ontwikkeling in het Kapermolenpark. Het gebouw is gelegen in een ruime studentensite, vlakbij centrum Hasselt en verschillende campussen. Het bevindt zich in de groene omgeving van het Kapermolenpark en er zijn verschillende sportfaciliteiten aanwezig.

Voor het ontwerp van het gebouw werd een betonnen sokkel gecombineerd met groene geprofileerde platen. Er werd gekozen voor verschillende profileringen, oppervlaktestructuren en gevelelementen. Het resultaat: een duurzaam gebouw met hedendaagse uitstraling en in harmonie met zijn omgeving. Bovendien wordt Demerkot omringd door groen. De omliggende bomen en vegetatie werden maximaal behouden om het beeld van een paviljoen in het park te creëren.

Met de oplevering van Demerkot komt het volledige bouwproject in het Kapermolenpark aan zijn einde. Eerder stelde Kolmont er op die locatie ook haar woonproject Kapertoren voor, bestaande uit verschillende appartementen, kantoorproject Lanterneau en studententorens X, Y en Z.

Bron: Bereal
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners