Studio Modijefsky lanceert eerste boek Making Space

Onder de naam Making Space introduceert Studio Modijefsky haar allereerste boek. Aan de hand van eigen projecten en gesprekken met betrokken werk- en ambachtslieden neemt de Amsterdamse ontwerpstudio de lezer in 512 pagina’s mee op een visuele reis doorheen elke stap van haar ontwerpproces. Het boek besteedt eveneens aandacht aan het leven dat begint zodra de interieurs effectief gebruikt worden. 

Making Space is tweeledig. Het eerste deel van het boek vertelt het visuele verhaal achter elk ontwerp en belicht tevens de samenwerkingen met onder meer schilders, bouwers, tegelfabrikanten en hout- en metaalbewerkers. In de hoofdstukken Tools, Layers en Platform toont Studio Modijefsky respectievelijk hoe ze concepten omzet in fysieke ruimtes en concepten, ontwerpconcepten uitbouwt en samenwerkingen gebruikt om tot nieuwe ideeën en inzichten te komen.

In het tweede deel van Making Space onderzoekt de Amsterdamse ontwerpstudio de dialoog tussen haar ontwerpen en het leven wanneer deze eenmaal geopend zijn voor het grote publiek. Fotografe Maeve Stam bracht deze dagelijkse realiteit speciaal voor het boek in beeld met een serie verbluffende documentairefoto’s.

“De interieurs van Studio Modijefsky zijn ontworpen om gebruikt te worden en niet alleen om naar te kijken”, meent journalist Jeroen Junte, die de introductie van het boek verzorgde. “Dat neemt niet weg dat ze er geweldig uitzien in het boek, zowel nieuw en ongerept als in gebruik. Een mooi uitzicht is echter niet hun doel. Esthetiek is slechts een middel dat Studio Modijefsky gebruikt om mensen te verleiden een interieur te gebruiken.” Oprichter van Studio Modijefsky Esther Stam vult aan: “Wij maken ruimtes om ervaringen te creëren. Dat is onmogelijk zonder de mens centraal te stellen in alles wat we doen.”  

Making Space van Studio Modijefsky (€ 55) is nu reeds beschikbaar via de webshop van de ontwerpstudio en zal binnenkort verkrijgbaar zijn in de boekhandel.

Deel dit artikel:
Onze partners