superPan: durf anders zijn!

De eerste spaanplaat werd in 1940 ontwikkeld. Twintig jaar later volgde MDF en daarna bleef het 40 jaar stil. Tot de eeuwwisseling, toen de Spaanse fabrikant FINSA superPan lanceerde. Een uniek product dat recent nog verder werd verbeterd. Tijd om eens een kijkje te nemen achter het mooie decor dat een interieur zo uniek maakt: een dragerplaat die als solide fundament dient voor een hoogwaardige afwerking.

superPan bestaat uit een kern van drie lagen gerecyclede spaanders en toplagen van HDF. Dit wordt vervaardigd door middel van een continue persproces. Dankzij deze samenstelling biedt superPan een significant aantal voordelen ten opzichte van een traditionele spaanplaat. Al deze voordelen komen het eindproduct ten goede en zorgen voor een hogere kwaliteit in de afwerking van het interieur.

De voordelen

- Een betere zaagkwaliteit. Met superPan kan meer dan twee keer zoveel meter gezaagd worden, zonder dat de eerste tekenen van chippen zich voordoen. Chippen is het uitbreken van de spaanders die de decoratieve toplaag beschadigen.

- Uitstekende afwerking van de toplaag. superPan kan direct worden afgelakt en is beter bestand tegen schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor eindproducten langer meegaan en mooi blijven.

- Een hoger draagvermogen. Planken gemaakt van superPan buigen op korte en lange termijn minder door dan een traditionele spaanplaat. Je kan dus bijvoorbeeld meer boeken kwijt in de boekenkast of zwaardere pannen in de keuken gebruiken.

- Hoge weerstand tegen impact. superPan en de decoratieve toplaag zal minder snel beschadigen als er iets op valt. Ideaal voor bijvoorbeeld toepassingen in de horeca, waar een meubel meer te lijden heeft dan thuis.

- Hoge weerstand tegen stoten tegen de kanten. De kans dat er een breuk optreedt met superPan is aanzienlijk kleiner.

FINSA decorcollectie(s)

Een dragerplaat als superPan verdient een mooie afwerking. FINSA biedt allerlei decoratieve afwerkingen, zoals melamine, HPL en echt houtfineer. De FINSA decorcollectie Gama Duo biedt meer dan 170 decoren en tien structuren op zowel melamine als HPL mét bijpassende kantenband. Begin volgend jaar zal deze collectie vernieuwd worden. Meer informatie over superPan is te vinden op http://superpan.finsa.com/nl. De FINSA decor collectie wordt in België verdeeld door Cras Woodgroup: www.craswoodgroup.be

Deel dit artikel:
Onze partners