Het gekende Regenboogstadion van SV Zulte Waregem ondergaat momenteel een volledige gedaanteverwisseling. Daarbij staan supporterscomfort en duurzaamheid centraal. Maar ook duurzaamheid, getuige daarvan een grote wand in PEFC-gelabeld hout.
“Essevee is een club die voortdurend in beweging en verandering is, als het kan op een duurzame manier. Zo houden wij bij de vernieuwing van het stadion rekening met duurzame materialen. Een grote wand in PEFC-gelabeld hout aan de hoofdingang is hier een voorbeeld van,” klinkt het. De nieuwe voetbaltempel van SV Zulte Waregem, waaraan een kostenplaatje van 25 miljoen euro is verbonden, is volgens de club een paradepaardje voor de club zelf, de stad, de regio en het Belgische voetbal.
De basisbouwstenen van het nieuwe stadion zijn beton, glas, staal en aluminium. Toch springt er één element in het oog: een houten wand aan de hoofdingang van de nieuwe tribune. Voor de uitvoering van de wand in Thermowood met strakke, verticale latten werd een beroep gedaan op het bedrijf Cras. Thermowood draagt het PEFC-label, wat betekent dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. “We hebben daarbij het geluk om onder onze partners een houtspecialist als Cras te hebben, die zelf heel enthousiast was over onze vraag om voor deze houten accentwand een houtsoort te voorzien met eco-label. De keuze viel uiteindelijk op PEFC-gelabeld Thermowood, waardoor we zeker weten dat we ook hier een bewuste, duurzame keuze hebben gemaakt,” vertelt Cedric Tack, Communication Officer van Essevee.
Duurzaamheid
“Essevee is een voetbalclub die 'duurzaamheid' hoog in het vaandel draagt. De ploeg heeft niet alleen een sterke, duurzame band met zijn spelers, supporters en partners, het probeert ook een beleid na te streven dat op een duurzame toekomst gericht is. Dat vertaalt zich onder andere in onze investeringen in jeugdwerking, maar ook in infrastructuur. Zoals met deze houten accentwand in PEFC-hout,” legt Cedric Tack uit.
PEFC-gelabeld Thermowood
Thermowood is thermisch behandeld dennenhout uit Europese bossen, met het PEFC-label als garantie voor duurzaam bosbeheer. Het Thermowood verduurzamingsproces wijzigt de chemische samenstelling van de celwand van het hout door het gebruik van hoge temperatuur en stoom, zonder enig chemisch product. Het proces zorgt voor een gevoelige verbetering van de stabiliteit, de duurzaamheid en de isolatiecapaciteit van het gebruikte dennenhout, zodat het vergelijkbaar wordt met duurzaam hout uit tropische bossen.