Tandartspraktijk met futuristische knipoog

De Limburgse interieurarchitect Ken Creemers focust met zijn interieurbureau Cr33mers op zowel interieurconcepten als totaalprojecten. Een van zijn - naar eigen zeggen - meest inspirerende interieurcases van de voorbije twee jaren was de inrichting van een nieuwe tandartspraktijk in Genk.

De opdracht vertrok vanuit een adviesvraag. “Een tandarts die een nieuwe werkplek zou betrekken, vroeg ons advies over de inrichting van zijn nieuwe kabinet”, vertelt Ken Creemers. “Meestal is het interieur bij tandartsen, wit, strak en clean. In dit geval hebben we daar een speelse variant op bedacht met een haast futuristische look in de inkomhal. De accenten zijn vooral groen en ook zwart.”

Corian®

Het zitelement in de inkomhal is op maat gemaakt en bekleedt met een rubberachtige substantie die het zitten voor de wachtende patiënten aangenaam maakt. Ken Creemers: “De balie is afgewerkt in Corian® en ziet er erg strak uit. Het belangrijkste aspect van deze verbouwing was de verlichting. Die is voor tandartsen uitermate belangrijk en moet op alle vlakken juist zitten. Tegelijkertijd moet deze verlichting ook aangenaam zijn voor de patiënt. Daarom hebben we ervoor gekozen om de lichtelementen in het plafond te plaatsen.”

Huiselijk

Omdat het hier om een werkplek gaat, moest het interieur niet alleen fris zijn, maar ook een bepaalde huiselijkheid uitstralen. “Dat is zeker gelukt voor de ruimtes zoals de refter, de bureaus… De uitvoering is bovendien ook zeer onderhoudsvriendelijk, iets wat vanzelfsprekend niet onbelangrijk is in een tandartsenkabinet”, besluit Ken Creemers.

Deel dit artikel:
Onze partners