Terugblik: Archilunch circulair bouwen

Tijdens het voorjaar gingen we samen met fabrikanten Wienerberger, Gyproc, Kingspan Unidek, SAPA, Hunter Douglas en modulyss langs bij deze gastheren: UAU collectiv, Abscis Architecten, DMOA/KPW architecten/LAVA architecten en Stramien. De fabrikanten mochten er telkens op interactieve wijze een circulair bouwproduct voorstellen aan gemiddeld 20 aanwezige architecten. Een terugblik.

Van eind april tot eind mei namen we de fabrikanten Wienerberger, Gyproc, Kingspan Unidek, SAPA, Hunter Douglas en Modulyss op sleeptouw naar achtereenvolgens Hasselt (UAU collectiv), Gent (Abscis architecten), Leuven (DMOA, KPW architecten en LAVA architecten) en Antwerpen (Stramien). Op ieder locatie mochten ze gedurende een pitch van 10 minuten hun product tonen aan gemiddeld 30 aanwezige architecten.

Deze producten kwamen aan bod:

Gyproc® LOOPD®: circulair bouwen met herbruikbare wanden (lees meer)

ClickBrick: het circulair droogstapelsysteem van Wienerberger (lees meer)

Artcore: natuurlijke tapijttegels met C2C-certificaat (lees meer)

Hydro CIRCAL®: gerecycleerd aluminium met lage CO2 (lees meer)

Unidek Aero: duurzame en circulaire dakelementen (lees meer)

Massief houten rooster van Hunter Douglas combineert duurzaamheid en esthetiek (lees meer)

Projectcases van externE bureauS

Op iedere locatie was ook een extern architectenbureau van de partij om een toepasselijke projectcase uit de doeken te doen. Onder meer DENC!-STUDIO, Stramien, KPW architecten en VK architects+engineers passseerden de revue. Enkele van die cases kan je ontdekken via onderstaande links:

Project U: centraal verbindendhoofdgebouw UZ Gent met circulaire insteek

Loods 23: circulair kantoor voor en door DENC!-STUDIO

Circu l’air (KPW architecten): circulaire renovatie op grote hoogte

 Deelnemen aan een Archilunch als fabrikant of gastheer?

In 2025 organiseren we 5 Archilunch-reeksen binnen een bepaald thema: smart building, Groen&Blauw, circulair bouwen, renovatie/restauratie/herbestemming en zorginfrastructuur.

Een stijve bedoening? Daar houden wij niet van bij Architectura. Als alternatief voor een aaneenschakeling van individuele Powerpointpresentaties opteren we voor de aanpak van een talkshow met vraag- en antwoordformule, vakkundig in goede banen geleid door een moderator van Architectura. Behalve de 5 productpitches staat er ook een case van een extern bureau op het programma én een vragenronde met alle sprekers.

Na de informatie volgt de gastronomie. We bieden ieder een verzorgde, gezonde maaltijd aan met extra aandacht voor de duurzaamheid. 

Je leest er alles over in dit artikel.

Ben je als architectenbureau actief binnen een van deze branches en wens je graag een Archilunch te hosten? Of sluit je graag aan als partner om je product te pitchen? laat het ons dan zo snel mogelijk weten via info@architectura.be.

Deel dit artikel:
Onze partners