De samenwerking tussen de groep Everland en Michel Penneman begon al in 2010. Dat jaar kocht de groep, die geleid wordt door Avi en Ilan Haïm, op het Loixplein het voormalige hotel Ascot, dat toen weinig karakter en uitstraling had. De broers namen contact op met Michel Penneman, die kort daarvoor The White Hotel en Tenbosch House had ingericht en al heel wat erkenning genoot in de hotelsector.
Het vervolg van het verhaal is bekend. Michel Penneman stelde een sterk concept voor: de creatie van Hotel Pantone, geïnspireerd op de beroemde collectie kleurstalen. Hotel Pantone sleepte heel wat prijzen in de wacht, waaronder de Paris Hospitality Awards voor Best Novelty of the Year 2010, de eerste prijs op de Miami Travel & Leisure Awards in de categorie Best Concept Hotel Worldwide 2010 en de eerste prijs in de categorie Hotels van Commerce Design Brussels.
Na die eerste geslaagde samenwerking begon de groep andere projecten toe te vertrouwen aan Michel Penneman, zoals het Yadoya, dat geïnspireerd is op de sfeer van een Japans eethuis, of hotel Hygge, helemaal in Scandinavische cocooningsfeer.
Door de grote naamsbekendheid was Hotel Pantone een bijzonder populaire bestemming. Na al die jaren was het dan ook tijd voor een nieuw concept. Het hoeft niet te verwonderen dat de groep Everland hiervoor opnieuw ging aankloppen bij Michel Penneman.
Voor het nieuwe project, dat de naam The Scott Hotel kreeg, gooide Michel het roer radicaal om. De nieuwe codewoorden zijn warmte en gezelligheid. De naam van het hotel is een knipoog naar de jaren 1920 en meer bepaald naar Scott Fitzgerald, die beter dan wie ook de onbezorgde vreugde van de roaring twenties wist te schetsen!
Ook de inrichting verwijst naar deze periode, met tal van decoratiestukken afkomstig van brocantemarkten, zoals boa's, oude schrijfmachines enz. In de lobby kunnen de gasten op hun gemak gaan zitten met een goed boek uit de bibliotheek van het hotel, terwijl ze genieten van een cocktail bij de open haard.
Verder is er bijzonder veel aandacht besteed aan de kamers. Het gebruik van kleurrijk fluweel als bekleding zorgt niet alleen voor een warm gevoel, maar verbetert bovendien het akoestische comfort en de isolatie.
Elke ruimte werd ingericht door het polyvalente team van het kantoor, dat over verschillende talentrijke binnenhuisarchitecten beschikt van wie de competenties elkaar perfect aanvullen.