Tien kapellen in Venetiaans bos zijn eerste bijdrage Vaticaan aan Biënnale

De 16de editie van de Biennale Architettura in Venetië kan uitpakken met een primeur: de eerste bijdrage van het Vaticaan, een tentoonstelling die tien architecten samenbrengt om kapellen te ontwerpen die na de Biënnale een thuis zullen vinden op locaties over de hele wereld.

In een bos op het Venetiaanse eiland San Giorgio Maggiore krijgen tien kapellen van onder meer Norman Foster, Eduardo Souto de Moura en Smljan Radic het gezelschap van de Asplund Kapel  van MAP Architects. Deze elfde kapel vormt een prelude op de andere kapellen, en refereert naar het ontwerp uit 1920 van de befaamde ‘Woodland Kapel’ van de Zweedse architect Gunnar Asplund.

Het Asplund Paviljoen is, zoals de Woodland Kapel waardoor het geïnspireerd is, bedoeld als “een plek van oriëntatie, ontmoeting, meditatie en begroeting.” Binnenin is een tentoonstelling te zien met tekeningen van Gunnar Asplund van de Woodland Kapel, vergezeld van documenten en modellen die het concept en de constructie illustreren. Op hun vervolgreis komen bezoekers tien kappellen tegen die de tien geboden symboliseren en tien unieke interpretaties bieden van de Woodland Kapel.

Ontdek hierboven nieuwe foto’s van de elf afgewerkte kapellen. Op Archdaily.com zijn nog meer foto's te bewonderen. 

Bron: Archdaily
Deel dit artikel:
Onze partners