Tijdloze geometrie

Ontworpen door wijlen Paul McCobb - wiens creaties huizen over de hele wereld vulde met duurzaam kwaliteitsdesign - combineert de Planner™ Shelving-serie van Fritz Hansen zijn kenmerkende grafische esthetiek met een elegante expressie.

Planner™ Shelving maakt deel uit van de relaunch van bestaande ontwerpen van Fritz Hansen uit de jaren 50, ontworpen door Amerikaanse ontwerper. Dit nieuwste ontwerp wordt toegevoegd aan de Planner™ salontafel, spiegel, lamp en tijdschriftenhouder om een ​​veelzijdige reeks producten voor elke ruimte te creëren.

Paul McCobb (1917-1969)

Het aangeboren gevoel van Paul McCobb voor perspectief maakte de weg vrij voor een carrière als een van de belangrijkste designers van zijn tijd. De pragmatische maar perfectionistische aard van de Amerikaanse ontwerper weerspiegelde in zijn werk en werd gekenmerkt door slanke, grafische lijnen. Een eenvoud van vorm en lichtheid van design. Zijn kenmerkende schaal en perspectief doordrongen zijn no-nonsense ontwerpen, die zich richten op eenvoud en functionaliteit, teruggebracht tot hun puurste vormen.

Klassiek designmeesterwerk

Veel ontwerpers werden in hun ontwerpen geïnspireerd door Paul McCobb, maar met deze herlancering biedt Fritz Hansen authentiek McCobb-ontwerp. \"Het ontwerp van Paul McCobb is verfijnd, eenvoudig en zweeft bijna met zijn lichte uiterlijk. Naar mijn mening weerspiegelt de ontwerpesthetiek van McCobb precies de definitie van een klassiek designmeesterwerk”, zegt Christian Andresen, Head of Design bij Fritz Hansen.

Deel dit artikel:
Onze partners