Totaalrenovatie met volle focus op hedendaags comfort

In Gent werd een oude woning uit een woonwijk getransformeerd naar een hedendaagse woning, aangepast aan de huidige comforteisen. Rond de woning werd de ECO-7-size gevelsteen van Vande Moortel gemetst.

Het uitgangspunt voor de totaalrenovatie van deze oude woning gelegen in een woonwijk te Gent, was een transformatie naar een hedendaagse woning aangepast aan de huidige comforteisen. Enkel de basis van de ruwbouw werd behouden. Zowel op gebied van design, technieken, isolatie als functionaliteit werd de woning volledig vernieuwd. Om de volledige woning van een doorlopende isolatieschil te voorzien, werd de bestaande gevelsteen afgebroken. De woning werd vervolgens ingepakt met 14cm PIR isolatie. Hierrond werd een nieuwe gevelsteen gemetst in het slanke ecologische formaat van 7 cm dikte (ECO-7-size).

De voorgevel is opgevat als een schakeling van drie volumes met het gelijkvloers, de verdieping en de garage). Door een kleine uitkraging van de gevelsteen in de voorgevel worden de verschillende bouwlagen visueel geaccentueerd.

De originele dak verdieping werd vervangen door een volwaardige extra bouwlaag met plat dak en aan de achterzijde werd er een uitbouw toegevoegd.

De Septem 7022 steen is een robuuste steen die met zijn natuurlijke kleur mooi opgaat in de groene omgeving. Door de beperkte steendikte moest bouwvolume niet al te veel vergroot worden.
Voor alle andere elementen zoals de ramen, de dakrand, de garagepoort en de buitenverlichting werd de kleur zwart gekozen, om zodoende tot een sober geheel te komen, waarbij de gevelsteen volledig tot uitdrukking kan komen.

Deel dit artikel:
Onze partners