Triplet-project herenigt ouders met volwassen kinderen

Cohousing is sterk in opmars. Steeds vaker slaan vrienden, onbekenden en zelfs familieleden de handen in elkaar om samen een stekje te zoeken. Ouders Ann en Pascal van Massimmo Villabouw en hun kinderen Lynn en Massimo, tillen het begrip naar een hoger niveau met hun triplet-project in Oosterzele. Ze gingen daarvoor in zee met Govaert & Vanhoutte architects en stonden zelf in voor de inrichting.

Pascal en Ann besloten om zelf een triplet-woning uit de grond te stampen. Ze hebben dan ook veel voeling met de sector en maken al vijftien jaar deel uit van Massimo Villabouw. Pascal maakte voor het eerst kennis met een triplet gebouw tijdens het ontwerp van ‘Light Falls’, een constructie met 70 woonunits.

“Light Falls is een project waar het triplet-verhaal voor het eerst vergund, gebouwd en vlot verkocht werd”, vertelt Pascal in een blog van bulthaup. Dat zette me aan het denken. Kunnen we dat niet voor ons eigen gezin doen?” Tegelijkertijd vormde ‘Light Falls’ de eerste kennismaking met Benny van Govaert & Vanhoutte architects. Hij stond dit keer opnieuw in voor het ontwerp van de architecturale schil. De inrichting van het interieur nam de familie op zich.

Puzzel

Die binnenkant van de triplet-woning is vergelijkbaar met een puzzel. Op elk moment kan het gezin beslissen om de stukken in elkaar te leggen om slechts één geheel te vormen. “Het ganse concept is zo opgevat dat er slechts één invulmuur verwijderd moet worden om de twee units van de kinderen samen te voegen tot een ruime loft met vier slaapkamers en twee badkamers, indien dat op termijn nodig zou blijken”, zegt Pascal en het blogbericht.

Lynn en Massimo hebben op het gelijkvloers elk een identieke loft die 90 m2 groot is. De ruimte beschikt onder meer over een slaapkamer en een apart bureel. Tussen de twee keukeneilanden is er een opening van 60 cm. Die kan gesloten worden door een extra unit, wanneer de tussenmuur verdwijnt. Zo ontstaat een mooi geheel.

Kijkwoning

"De keukens zijn ontworpen in samenwerking met Karel Van Damme van bulthaup in Gent. We kennen bulthaup al heel lang, via vrienden die zeer tevreden klanten zijn. Ondanks hun aanbevelingen lieten we onze keukens door een schrijnwerker maken. Deze keer hebben we naar hen geluisterd en kozen we voor bulthaup. Het is een droom die uitkomt”, lacht Ann, “Ik hou van mooi en degelijk materiaal en we konden de drie keukens naar onze wensen aanpassen.” Lynn en Massimo gebruiken de b1 keukens in wit laminaat. De woonentiteit van het koppel bevat dan weer een bulthaup b3 keuken met inox werkvlak en kasten in wit laminaat.

Zij vertoeven zelf op de twee bovenste verdiepen, die omringd zijn door tal van ramen.  De terrassen met luifels maken het samenspel luchtig. Aangezien de lichtrijke plek snel opwarmt, is de woning uitgerust met vloerverwarming. De geothermische warmtepomp zorgt eveneens voor verkoeling in de warme zomermaanden. Als kers op de taart doet de triplet-woning dienst al kijkwoning. Zo kreeg de familie al tientallen klanten, architecten en prospecten over de vloer. “Het is tof om de vele fijne reacties te horen”, vertelt dochter Lynn in de blogpost. “We hopen nog vele klanten te inspireren."

Deel dit artikel:
Onze partners