Tulip is nieuwe hanglamp in gamma van Modular Lighting Instruments

Modular Lighting Instruments breidt haar collectie verlaagde plafondlichten uit met Tulip. Deze sierlijke hanglamp is - de naam zegt het al - geïnspireerd op de Hollandse tulp en werd ontworpen door Studio Kees uit Rotterdam. Tulip komt in twee uitvoeringen, Tulip Bloom en Tulip Blossom, met ieder een apart lichteffect en in verschillende kleurencombinaties.

Tulip bootst de slanke lijnen van een echte tulp na. De lange hals, de zachte overgang naar de kelk en de strakke vormen van de bladeren zijn allemaal in het ontwerp terug te vinden. Waar Tulip Blossom een aflopend design heeft dat een intieme en gefocuste lichtinval teweegbrengt, verzorgt de kelkvormige Tulip Bloom een algemene en uitbundige verlichting.

De nieuwe hanglamp van Modular Lighting Instruments is daarnaast beschikbaar in de kleurencombinaties wit-wit, zwart-zwart, wit-goud en zwart-goud waarbij het gouden accent een verwijzing is naar de binnenkant van echte tulpenbladeren. Op die manier kan de koper zelf beslissen of de verlichting een warmere, fellere of meer ingetogen weerkaatsing heeft.

Dimbare HUE-lampen

Dankzij de surface-versie van Tulip, een kleine cilindervormige energiedoos met alle benodigde bedrading, moet de hanglamp niet per se in het plafond ingebouwd worden. Hierdoor is ze ideaal voor mensen met weinig ruimte. Wie liever een ingebouwde lamp wil, kiest voor de recessed-versie met inbouwenergiedoos. Beide versies komen met een zwart snoer en E27-socket waardoor het mogelijk wordt om met dimbare HUE-lampen te werken.

Hanglampen Tulip Bloom en Tulip Blossom van Modular Lighting Instruments zijn verkrijgbaar vanaf 250 euro.

Deel dit artikel:
Onze partners