TVH Equipment Waregem: hoofdkantoor met ronduit prettige akoestiek

TVH Waregem is gespecialiseerd in verhuur, onderhoud en verkoop van bouwmachines. Het bedrijf is gevestigd in een nieuw, state-of-the-art gebouw met ronde vorm. Niet alleen de buitenkant intrigeert: van binnen genieten medewerkers van maar liefst 2.300 m2 aan akoestische plafonds van OWA. Genoeg reden om stil te staan bij dit imposante project.

Hoewel het gebouw er indrukwekkend uitziet, was esthetiek niet de drijfveer voor de opvallende vorm. DEMO Architecten ontwierp het cirkelvormige gebouw voor efficiëntie. Er is één centraal magazijn gerealiseerd, met daaromheen 40 verschillende werkplaatsen. De afstand van alle werkplaatsen tot aan het magazijn is hierdoor zo kort mogelijk. Daarnaast stimuleert de compactheid van het gebouw ook de kennisoverdracht op de werkvloer.

De variërende akoestische eisen van TVH Waregem

De akoestische eisen in het hoofdkantoor verschillen, afhankelijk van de functie van iedere ruimte. De kantoorruimten voor ondersteunend personeel zijn voorzien van OWA Sinfonia Silencia. Dit plafondpaneel heeft een hoge geluidsabsorptie (αw = 1.0). Dat absorbeert de omgevingsgeluiden maximaal, waardoor de beleving van de ruimteakoestiek aangenaam blijft. De panelen zijn opgehangen in ons eigen ophangsysteem OWAconstruct en dragen bij aan een gezond binnenklimaat.*

In de sanitaire ruimten is gekozen voor OWA Hygiene Humancare Ocean. Dit type plafondpaneel is speciaal ontwikkeld voor vochtige ruimten. Het is vochtbestendig, bacterie- en schimmelwerend en biedt tegelijkertijd het comfort van hoge geluidsabsorptie.

Presentatieruimte met naadloze akoestiek

De presentatieruimte van het gebouw wordt gebruikt voor ontvangst van gasten en partners, voor presentaties en als lunchroom/restaurant. Hier is gekozen voor OWAplan, ons naadloos akoestische plafond, dat de akoestiek op onzichtbare wijze verbetert. In het OWAplan plafond zijn o.a. verlichting en grijze heartfelt panelen verwerkt.

Om de kwaliteit te waarborgen, wordt OWAplan alleen door gecertificeerde OWAplan afwerkers gerealiseerd. In dit project heeft partner Acousticoat de verschillende akoestische afwerklagen aangebracht met een XS-afwerking. Deze afwerking heeft een extra fijne korrel die zorgt voor de vrijwel gladde structuur van het plafond.

Een geslaagde samenwerking

Bij een project als het hoofdkantoor van TVH Equipment is een nauwe samenwerking belangrijk. Mila B.V. heeft onze plafonds op perfecte manier verwerkt in het bijzondere, ronde gebouw. De Skyline van Waregem is nu een blikvanger rijker. 

Bron: OWA
Deel dit artikel:
Onze partners