Twee Good Design Awards voor Modular Lighting Instruments

Modular Lighting Instruments gaat aan de haal met niet één, maar twee Good Design Awards. De gelauwerde armaturen zijn Qbini trimless en de Marbul suspension. Het Good Design-label is wereldwijd het bekendste certificaat voor uitmuntend design.

Qbini trimless, de laatste uitbreiding van de Qbini, laat architecten toe om zonder enige moeite voor ieder project een uniek lichtconcept uit te werken. Qbini combineer je voortaan met twee verschillende frames: met of zonder rand (trim). Allebei beschikbaar met 1x, 2x, 3x of 4x lampen, vast of verstelbaar. Je kan een eigen configuratie maken en kiezen uit witte stuc, zwarte stuc of het nieuwe, luxueuze goud. Daarnaast ontdek je ook de mogelijkheden van de geïntegreerde warme dimtechnologie. Met talloze vormen, frames, kleuren en accessoires, combineert Qbini persoonlijke vrijheid met exclusief design en knappe technologie.

Marbul suspension: speels en dynamisch

Marbul suspension heeft een zeer dunne, matzwarte kabel en een vaste of verstelbare lichtbol. Je kan kiezen uit een reflector in goud, champagne of aluminium om je gewenste lichteffect te pimpen. De verstelbare versie heeft een klein kapje, waardoor de lamp tot zo'n 45° gekanteld kan worden. De kabel zelf kan 360° draaien. Drie of meer verstelbare lampen kunnen een speels en dynamisch effect creëren, of gebruik vaste lampen voor een pure, neerwaartse lichtstraal.

Good Design

Good Design is de meest prestigieuze, meest erkende en oudste organisatie voor design awards ter wereld. Jaarlijks georganiseerd door het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design, in samenwerking met het Europese Centrum voor Architectuur, Kunst, Design en Urban Studies. Dit jaar werden er 900 nieuwe producten en designs uit 47 landen geselecteerd. Voor Modular Lighting Instruments is het opnieuw een beloning voor uitmuntend design, nadat het eerder al de Henry van de Velde Award won voor Marbul Suspension.

Deel dit artikel:
Onze partners