Unidek Aero: duurzame en circulaire dakelementen

In een wereld waar duurzaamheid steeds crucialer wordt, heeft Kingspan Unidek zich gericht op het herdefiniëren van bouwmaterialen om niet alleen aan de huidige bouwstandaarden te voldoen maar ook om een actieve rol te spelen in de transitie naar circulaire bouwpraktijken. Met de lancering van de Unidek Aero dakelementen lijn biedt het bedrijf een all-in-one oplossing die de principes van circulair bouwen omarmt. Deze productlijn is specifiek ontworpen om het hergebruik van materialen te maximaliseren en de CO2-uitstoot in de productiefase drastisch te verlagen, wat de bouwindustrie helpt in haar streven naar een groenere toekomst.

Unidek Aero dakelementen combineren hoogwaardige isolatie met binnenafwerking in zelfdragende elementen die overspanningen tot 6 meter 90 aankunnen. Ze zijn niet alleen efficiënt in installatie maar voldoen ook aan strenge Euroklasse brandreactienormen, waardoor ze een veilige keuze zijn voor moderne bouwprojecten.

Continue isolatie en luchtdichtheid

Deze dakelementen bieden een continue isolatieschil, ondersteund door gepatenteerde geïntegreerde verstijvers die de isolatieschil niet onderbreken en zo zorgen voor een maximale thermische efficiëntie. De combinatie met Unidek luchtdichte toebehoren verhoogt de luchtdichtheid aanzienlijk, terwijl de prefabricatie een snelle verwerking en minimale foutenlast op de bouwplaats garandeert.

All-in-one oplossingen voor dakconstructie

Unidek Aero Comfort Bio gebruikt een standaard EPS-isolatie die voor 98% uit lucht en slechts voor 2% uit grondstoffen bestaat. In dit product wordt de traditionele grondstof styreen vervangen door hernieuwbare bronnen uit organisch afval, wat leidt tot een vermindering van 90% in CO2-uitstoot tijdens de productie. Deze dakelementen maken gebruik van de Mass Balance methode. Hierdoor garanderen ze dat hernieuwbare toegekend zijn, het product volledig gecertificeerd is en je een bijdrage levert aan CO2-reductie.

Aan de andere kant is Unidek Aero Light RE gemaakt van duurzaam, milieuvriendelijk EPS dat gerecycleerd is tot passiefhuis-niveau. Dit materiaal, afkomstig uit ingezameld en gerecycleerd EPS, geeft het dakelement een zeer gunstige milieuclassificatie en maakt het geschikt voor circulaire duurzaamheidsdoelen.

KINGSPAN’S PLANET PASSIONATE STRATEGIE

Deze producten passen naadloos binnen Kingspan's Planet Passionate strategie die gericht is op het beschermen van de natuur, het aanpakken van klimaatverandering en het bevorderen van circulariteit. Door in te zetten op zowel gerecycleerde als hernieuwbare materialen levert Kingspan Unidek een concrete bijdrage aan het verminderen van klimaatverandering en het beschermen van onze natuurlijke hulpbronnen.

TOEPASSINGEN IN DE BENELUX

De Unidek Aero producten zijn ondertussen succesvol geïmplementeerd in diverse projecten waaronder de kantoren van Greenpeace in Brussel. Hier sluiten de duurzaamheidscertificering en de constructieve kwaliteiten van de Unidek Aero Comfort Bio perfect aan bij de milieuwaarden die Greenpeace wereldwijd uitdraagt.

Tijdens vier verschillende Archilunches bij UAU Collectiv, Abscis Architecten, DMOA (+ KPW en Lava) en Stramien kreeg Kingspan Unidek de kans om uitleg te geven over Unidek Aero Comfort Bio en Unidek Aero Light RE . Er waren telkens circa 30 architecten aanwezig op elke lunch die naast de productpitches ook een projectcase van een extern bureau voorgeschoteld kregen. Het inhoudelijke gedeelte werd telkens afgesloten met een lunch die ruimte bood voor netwerking. Wens je als fabrikant meer info over onze Archilunches? Of stel je je als architectenbureau graag kandidaat als gastheer? Laat het ons weten via info@architectura.be.

Bron: Kingspan Unidek
Deel dit artikel:
Onze partners