Uniek concept laat bouwers rondlopen doorheen bouwplannen op ware grootte

Eind deze week opent de eerste grote projectruimte in ons land, waar mensen hun bouwplannen op ware grootte kunnen komen bekijken. Meer nog: ze zullen levensecht in hun plan kunnen stappen en zelf meubels plaatsen of muurtjes verschuiven. Array, zoals het nieuwe bedrijf heet, wil het leven makkelijker maken voor iedereen met bouwplannen. Het bedrijf uit Noord-Antwerpen zal vooral nauw samenwerken met vastgoedprofessionals zoals projectontwikkelaars, architecten of makelaars, die vaak te maken krijgen met verkoop op plan. Nu al wordt gekeken naar nieuwe locaties in Vlaanderen, en zelfs uitbreiding richting buitenland.

Array is een initiatief van Antwerpenaren Wannes Kuyps, Bieke Hillen en Jente Kuyps, die al jarenlang actief zijn als respectievelijk vastgoedontwikkelaar, binnenhuisarchitect en technisch expert. De mosterd haalden ze uit Australië en brengen ze nu naar ons land. Achter de schermen is het een knap staaltje high-tech, maar het opzet is eenvoudig: voor mensen die bouwplannen hebben - zij het op zichzelf, zij het met bv. een architect of projectontwikkelaar - is het niet altijd even makkelijk om zich alles levensecht te kunnen voorstellen. Om de twijfels voor het bouwen of verbouwen weg te nemen, zorgt Array ervoor dat ze samen met een vastgoedprofessional doorheen hun plan op ware grootte kunnen stappen.

“Als architect of projectontwikkelaar is het vaak geen evidentie om je klant mee te nemen in al die bouwplannen. Hoe mooi ze soms ook zijn opgemaakt, het blijft iets theoretisch. Door het levensecht te maken, ga je bouwers, verbouwers of kopers kunnen inspireren en laten we hen de ruimtes echt ervaren en voelen. Er zullen zelfs wanden en meubels ter beschikking zijn, die je makkelijk in het plan kan plaatsen en wat alles nog realistischer maakt. Dat gaat veel mensen, die toch vaak maar één keer in hun leven bouwen, echt geruststellen en overtuigen", aldus Wannes Kuyps van Array.

Van pop-ups tot locaties in buitenland

De voorbije jaren werd er bij verkopen op plan wel eens geëxperimenteerd met virtual reality-brilletjes, wat voordelen oplevert, maar het technische aspect maakt het vaak abstract en meer dan eens blijft het toch nog een hinderpaal vormen. 

“De vraag op de professionele markt naar ons concept is groot. Dat voelen we nu al”, zegt Bieke Hillen van Array. “Wie bouwt zal het beamen: het gaat vaak om één van de belangrijkste zaken in je leven, en dus moet het goed aanvoelen. Professionals kunnen hun klanten via ons concept écht helpen. Meer en meer wordt er trouwens ook prefab gebouwd, waarbij het nog belangrijker is dat de plannen van bij de start goed zitten.” 

De officiële opening van Array, gelegen op de grens van Brasschaat en Kalmthout, is voor aanstaande vrijdag voorzien. Nu al kijkt het bedrijf naar mogelijkheden om voor de grotere gebiedsontwikkelingen in pop-up opstelling te werken voor een tijdelijke periode of om vaste locaties elders in ons land op te starten. Daarnaast worden ook de buitenlandse plannen bekeken.

Bron: Story Fwd
Deel dit artikel:
Onze partners