Van donker en klein tot zonnig en modern

Hilde kocht een aantal jaren geleden een appartement in Rotselaar. Ze was toe aan een nieuw interieur en besloot om met Montagna Lunga in zee te gaan voor de totale verbouwing van haar 82 m² grote woonruimte op de 1ste en 2de verdieping. Alles ging eruit en een mooi nieuw licht appartement is het resultaat. “Materialen en structuren die mooi in mekaar overvloeien geven nu de nodige rust na een stressvolle werkdag”, vertelt Brigitte Vanzonhoven van Montagna Lunga.

De doelstelling was duidelijk: transformeer een klein en donker appartement tot een zonnig en modern interieur, inclusief nieuwe keuken, vloeren, plafonds, meubels… Zowel de keuken, living, badkamer, traphal als wc werden volledig gerenoveerd.

Hoge afwerkingsgraad

Brigitte Vanzonhoven: “Het interieur wordt gekenmerkt door een hoge afwerkingsgraad, met dank aan de expertise van Lijnen & partners, Vloeren Peeters en PTK verven en behangen. Belangrijk was ook de keuze van het hout in de keuken, omdat hetzelfde hout ook werd doorgetrokken in het plafond. Verder springen ook de strakke vormgeving en de lichte kleur van de vloer, gebruikt om de kleine ruimte open te trekken, in het oog. De wanden tussen living en oorspronkelijke keuken/berging werden afgebroken om optimaal te profiteren van het licht dat binnenkomt door het keukenraam.”

Opgewekt interieur

Het ontwerpen van een moderne keuken die betrokken was bij de living, bleek de grootste uitdaging. “En dat op een kleine oppervlakte. De berging hebben we voorzien achter de houten wand in de kastenwand van de keuken”, aldus Brigitte Vanzonhoven. “Samen met het wegwerken van de toestellen vroeg ook dit weer het nodige maatwerk. De kleine oppervlakte die nu dubbel zo groot lijkt door de juiste keuze van materialen en vormgeving is, samen met het opgewekt interieur, de grote troef van dit appartement.”

Duurzaamheid

Op het vlak van duurzaamheid speelt keramiek een grote rol in de project. “Er werd geopteerd voor keramische materialen voor vloer en wand. De kasten en het plafond zijn uitgevoerd in laminaat, terwijl voor de tabletten composietsteen werd gekozen. Het behangpapier is afwasbaar, maar heeft  toch een warme natuurlijke look. Het gebruik van keramische slijtvaste materialen, afwasbaar behangpapier (vinyl), composiet in de keuken en Krion in de badkamer geeft het project in zijn geheel een duurzaam uiterlijk”, besluit Brigitte Vanzonhoven.

Deel dit artikel:
Onze partners