VELUX lanceert het platdakvenster: een elegant architecturaal venster met ruime afmetingen

Dankzij zijn elegante belijning (200 x 60 cm) sluit het nieuwe VELUX platdakvenster perfect aan bij de architectuur van hedendaagse woningen. Het onderscheidt zich door zijn uniek design: één enkel element creëert een opening van twee meter in platte daken, zonder tussensteun. Wat de aanbreng van natuurlijk licht optimaliseert en tegelijkertijd een verfijnde, minimalistische toets toevoegt aan interieurprojecten.

In de hedendaagse architectuur speelt natuurlijk licht een centrale rol in de compositie van ruimtes. Lichtopeningen of lineaire elementen die vaak vlak in het  oppervlak worden geïntegreerd behoren tot de meest effectieve oplossingen om een spectaculair effect te creëren, zelfs in traditionele woningen. Dit nieuwe model beantwoordt perfect aan deze nood en stemt industriële productietechnologie naadloos af op de ontwerpvereisten.

Het nieuwe platdakvenster wordt aan de langste zijde van het raam aangedreven door twee motoren op zonne-energie en kan worden uitgerust met verschillende accessoires, zoals lichttemperende rolgordijnen, verduisterende gordijnen en muggen gazen, om het binnencomfort te optimaliseren. Deze nieuwe oplossing is verkrijgbaar in vlak of gebogen glas en is ideaal voor daken met een helling tussen 0° en 15° (2° tot 15° voor het vlakke model).

Dankzij de integratie van de VELUX App Control kunnen alle producten uit het assortiment worden bediend vanaf een smartphone via een intuïtieve applicatie. Deze applicatie kan worden gebruikt om ramen en gemotoriseerde gordijnen te openen en te sluiten, maar ook om gepersonaliseerde acties te programmeren volgens de behoeften van de gebruikers.

In tegenstelling tot traditionele verticale vensters, die vooral bepaalde delen van ruimtes verlichten, verspreiden platdakvensters, dankzij hun gunstige positie, natuurlijk licht door de hele kamer, inclusief de hoeken. Ze zorgen voor een gelijkmatige, constante verdeling van het licht gedurende de dag en maken een snellere, efficiëntere ventilatie mogelijk, waardoor het binnencomfort verbetert. Kortom, de toevoeging van een platdakvenster met elegante architecturale afmetingen vermindert de behoefte aan kunstlicht en helpt energie te besparen.

Platdakvensters passen harmonieus bij het design van het dak en voegen een strakke belijning en een eigentijdse stijl toe aan zowel het interieur als het exterieur van gebouwen

Bron: VELUX
Deel dit artikel:
Onze partners