Vent-Axia Econiq, Naturally

"Ventilair Group lanceerde na het bouwverlof haar nieuwste gamma wtw-systemen voor de Belgische markt. Vent-Axia Econiq luidt de naam van een serie van drie warmteterugwinunits bestemd voor compacte tot grote woningen. Voluit voor eenvoud, stil, energiezuinig, sterk in prestaties en EPB, communicatief en sensorisch uitgerust.", vertelt Steven Braekeveldt, Product manager bij Ventilair Group België.

Ontwikkeld voor de Belgische markt

“De luchtvolumes in de ons omringende landen liggen een pak lager dan bij ons. Vent-Axia, Europese fabrikant van ventilatiesystemen ontwikkelde specifiek op vraag van Ventilair Group België niet alleen een compacte versie voor woningen met een ventilatiebehoefte van 300m³/h, maar eveneens 2 grotere varianten van 450m³/h en 600m³/h bij 200Pa opvoerhoogte. 

Ventilatiesystemen bij ons zijn geen 'one-size-fits-all'. Bij verkavelingen met meerdere woningtypes is een luchtvolume van 300m³/h vaak te beperkt. En een ontwikkelaar vraagt natuurlijk een identieke unit voor het volledige project. Daarom heeft de Vent-Axia Econiq-reeks dezelfde beleving: dezelfde manier van installeren, identieke regeling, dezelfde functies.”

Sterk in prestaties, epb en akoestiek

Verder zijn in België energie efficiëntie en e-peilreductie prioriteit: enkel wanneer je als fabrikant eigenschappen garandeert als laag opgenomen vermogen op werkingspunt, hogere warmteterugwinning van minimum 85%, constant luchtvolume regeling bij variabele drukken, 100% bypass voor het risico op oververhitting speel je mee.

“Die eigenschappen steken uiteraard op de Vent-Axia Econiq. De waardes werden gemeten door een onafhankelijk labo en staan vanaf begin oktober gepubliceerd op de de epbd-databank. En met de ingebouwde CO2-sensor pitst de Econiq nog extra af van het energieverbruik.
De CO2-versies van de Vent-Axia Econiq heeft sensoren geïntegreerd in de afvoer en de verse lucht, en meten de luchtkwaliteit uit de woning. Hiermee wordt automatisch het luchtvolume geregeld om een gezonde binnenluchtkwaltiteit te bekomen. Er wordt hiermee dus enkel geventileerd wanneer nodig en dit betekent een enorme energiebesparing voor bewoners.”

Eenvoud

Eenvoud en consistentie tot en met de oplevering. Vent-Axia legt in zijn portfolio steeds de nadruk op eenvoud. Zo ervaren installateurs dit gemak op vandaag al bij het luchtverdeelsysteem Uniflexplus+69 en het RV 125 ventiel, dat werkt met o.a. de eenvoudige kliks.
Concreet voor installatie: digitale omkeerbaarheid en de boven- en zijaansluitingen staan het toe om een unit compact weg te werken; de keuze display of digitale app om in te regelen of bedienen; bekabeld of draadloos aansluiten van bedieningen en sensoren.

Tegelijk wordt er een gamma sensoren en schakelaars gelanceerd voor Vent-Axia Econiq en het C-systeem Multihome. 4-standenschakelaars met nalooptijd, kamer CO2 sensoren, PIR-sensoren en vochtsensoren. Er kunnen per unit draadloos (RF) of bekabels (RS485) tot 32 sensoren worden toegevoegd. Hiermee kan een installatie worden uitgebreid voor vraagsturing binnen EPB. En via de app krijgt de bewoner een visueel inzicht in de luchtkwaliteit van zijn woning.

Vent-axia econiq in een notendop

  • Stille EPB behuizing met ABS omkasting
  • Digitale linkse of rechtse oriëntatie
  • Kunststof tegenstroomwisselaar
  • EC-motortechnologie
  • G4 filters
  • 100% bypass
  • Vorstbeveiliging
  • Automatische regeling
  • Ingebouwde vochtsensor
  • Ingebouwde CO2-sensor (EQ xxx CO2-versies)
  • On-board display
  • Draadloze technologie RF868 & Wifi
  • Uitgebreide instellingen met de gratis applicatie
Deel dit artikel:
Onze partners