Ventilatiesysteem vervangen? Dit zijn de DUCO-opties

Mechanische ventilatiesystemen vormen een essentieel onderdeel van goed geïsoleerde woningen. Ondanks de luchtdichtheid van de woning zorgen ze namelijk voor een gezond binnenklimaat. Na verloop van tijd kunnen ze minder efficiënt worden en problemen veroorzaken zoals verminderde afzuiging, geluidsoverlast en een hoger energieverbruik. Dan is het tijd om je ventilatiesysteem te vervangen. Dit zijn de opties van DUCO.

Merk je na een bepaalde tijd tekenen van slijtage of verminderde prestaties van je ventilatiesysteem op? Loopt de afzuiging niet normaal of maakt het systeem meer lawaai dan normaal? Dan denk je best na over een vervanging. DUCO is een ideale keuze voor een renovatieproject.

Ducobox reno voor residentiële renovaties

DUCO biedt verschillende oplossingen aan voor het vervangen van verouderde ventilatiesystemen. Eén van deze oplossingen is de DucoBox Reno. Deze ventilatiebox werd speciaal ontworpen voor vervangingsprojecten. Met zijn compacte formaat en slimme kopieerfunctie kan de installateur tot wel 25% sneller werken. Bovendien zijn de schroefplaatsen van de DucoBox Reno op dezelfde locatie voorzien als die van verouderde modellen, waardoor het vervangingsproces nog eenvoudiger wordt.

duco rooffan als collectieve oplossing

Naast individuele vervangingsoplossingen biedt DUCO ook collectieve ventilatieoplossingen voor hoogbouw, zoals de Duco RoofFan. Deze dakventilator is ook voorzien van schroefgaten op dezelfde plek als van de oudere modellen die aan vervanging toe zijn. Je kan dus je dakventilator makkelijk vervangen zonder grote aanpassingen aan je bestaand systeem te moeten doen. Bovendien weegt de Duco RoofFan slechts 11 kilogram. Met zijn compacte vormgeving kan dit lichtgewicht makkelijk worden gemonteerd door 1 persoon.

Bron: DUCO
Deel dit artikel:
Onze partners