Vergunning voor golfproject en hotel Paul Gheysens in Knokke-Heist goedgekeurd na aanpassingen

Vastgoedgigant en ondernemer Paul Gheysens heeft eindelijk groen licht gekregen voor zijn golfproject met hotel in Knokke-Heist. Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de omgevingsvergunning voor het project goedgekeurd, nadat er enkele aanpassingen waren gedaan om te voldoen aan de bezwaren die tijdens het openbaar onderzoek werden ingediend.

Het project van Gheysens omvat een eco-golfterrein van achttien holes voor internationale wedstrijden, een 'executive parcours' van negen holes en een clubhuis met oefenterrein, allemaal gelegen op een terrein van 120 hectare. Naast het golfproject is er ook een golfhotel gepland met 150 kamers en 200 luxesuites met een oppervlakte tot 300 vierkante meter, een congrescentrum van 6.000 vierkante meter, 1.350 parkeerplaatsen en een pand met een negentigtal flats voor werknemers van het complex.

Vorig jaar weigerde minister Demir nog de vergunning vanwege de ophoging van het terrein, wat in strijd was met de bescherming van het open polderlandschap. Er waren vijf bezwaren ingediend tegen het project, waaronder één door Peter Taffeiren, eigenaar van een vastgoedbedrijf, die beweerde dat het project het polderlandschap dreigde te verwoesten.

Na enkele aanpassingen werd het project alsnog goedgekeurd, waarbij geplande ophogingen werden verlaagd en er werk gemaakt zal worden van een maximaal behoud van bestaande waterlopen. Het project krijgt 47 strikte voorwaarden opgelegd, waaronder een verplichting om 20 hectare bijkomend bos te realiseren. Het hotel mag niet worden gebruikt als tweede verblijf of permanente bewoning, en de toegankelijkheid voor buurtbewoners moet gegarandeerd zijn.

Bron: De Standaard
Deel dit artikel:
Onze partners