Verstelbaar wc-element biedt comfort voor elke leeftijd

Viega heeft een in de hoogte verstelbaar wc-element ontwikkeld met voorwandmontage. ‘Eco Plus’ is een troef voor ziekenhuizen of rusthuizen, maar past ook perfect bij de in opmars zijnde ‘meergeneratiewoningen’. Al die verschillende noden vragen om flexibele oplossingen in de woninginrichting. Het toilet kan telkens met één druk op de knop traploos en zonder elektronische aandrijving in de hoogte worden versteld.
Viega heeft een in de hoogte verstelbaar wc-element ontwikkeld met voorwandmontage. ‘Eco Plus’ is een troef voor ziekenhuizen of rusthuizen, maar past ook perfect bij de in opmars zijnde ‘meergeneratiewoningen’. Al die verschillende noden vragen om flexibele oplossingen in de woninginrichting. Het toilet kan telkens met één druk op de knop traploos en zonder elektronische aandrijving in de hoogte worden versteld.




Een te laag toilet is voor lange mensen al erg oncomfortabel, maar omgekeerd is het nog een stuk problematischer. Het nieuwe wc-element Eco Plus van Viega past hier op een elegante manier een mouw aan. Net zoals een bureaustoel kan de hoogte door middel van een gasveer aangepast worden. Met behulp van het eigen – zelfs heel lichte - lichaamsgewicht kan de gebruiker zelf de hoogte tussen 40 cm en 48 cm aanpassen. Het element kan trouwens met alle gangbare keramiek worden gecombineerd, en dankzij de gladde binnenzijde van de flexibele afvoerbuis is de afvoer obstructievrij.

Vertrouwde en eenvoudige montage

De installatie van het wc-element verloopt volgens hetzelfde principe als bij andere Viega Eco Plus-modules. Ook de bekende systeemmaat met een breedte van 490 mm en een hoogte van 1.130 mm is hetzelfde. Nadat het wc-element is gemonteerd, kan de tegelzetter met een speciaal meegeleverde afdekking tot aan de opening voor de bedieningsplaat doorwerken. De installateur plaatst vervolgens de kunststof dekplaat met afdichting en brengt vervolgens de glasplaat aan.



Deel dit artikel:
Onze partners