Vijf manieren waarop Cradle to Cradle Certified Gold-tegels betere duurzame gebouwen mogelijk maken

Gezonde, circulaire materialen zijn een krachtige manier om de impact van onze bebouwde omgeving snel positief te transformeren voor onze wereld. Met dit in gedachten voerde Mosa meer dan tien jaar geleden de Cradle to Cradle-principes in: mensen in staat stellen om te ontwerpen, te bouwen, te leven en te werken in ruimtes die hun welzijn en dat van onze planeet ondersteunen.

Vandaag de dag heeft 99% van de keramische tegelproducten van Mosa Cradle to Cradle Certified® Gold bereikt. Daarom stelt de firma zich als doel om architecten te helpen hun ontwerpdoelstellingen voor gezonde, circulaire en duurzame gebouwen te bereiken, zonder compromissen. 

 

1. Materialen die geen gevaar vormen voor het welzijn

Mosa verkrijgt 85% van de grondstoffen binnen een straal van 200 kilometer van de productielocatie. Naast het gebruik van klei en zand als hoofdingrediënten van de tegels, is het percentage gerecycled materiaal in Mosa's wandtegels in 2021 gestegen tot 33% door gebruik te maken van calciet uit de Limburgse waterleidingen.

 

2. Ontwerp dat afvalvrije systemen - en ruimtes - mogelijk maakt

De productie van elke tegel begint met het idee om het concept van afval te elimineren. Door het Take Back-programma te introduceren in Nederland zet Mosa weer een stap in het realiseren van circulaire ruimtes – en een circulaire wereld.

 

3. Producten gemaakt het oog op schone lucht en klimaatbescherming

Naast het optimaliseren van de productieprocessen om fijne stofdeeltjes en CO2-uitstoot te verminderen, verkrijgt Mosa op verantwoorde wijze elektrische windenergie, wordt overtollige warmte hergebruikt en onderzoekt het bedrijf de uitdagingen van hernieuwbare bronnen.

Lees hier meer.

 

4. Mens en planeet op de eerste plaats

Mosa wil zich niet alleen inzetten om producten en ruimtes te creëren die een positieve impact hebben op mens en planeet, de tegels van Mosa zijn ook onafhankelijk geverifieerd met betrekking tot maatschappelijk verantwoorde en eerlijke arbeidsomstandigheden.

Lees hier meer. 

 

5. De bouwsteen van duurzamere gebouwen

Wereldwijd erkende duurzaamheidsnormen zoals Cradle to Cradle Certified kunnen helpen garanderen dat de producten die in een bouwproject worden gebruikt veilig en circulair zijn en een positieve impact hebben. Daarom kunnen Mosa's Cradle to Cradle Certified Gold-tegels bijdragen aan het behalen van green building labels.

De verbeteringen die Mosa heeft doorgevoerd om Cradle to Cradle Certified te worden, hebben bijgedragen aan een verbeterde positieve impact van zijn producten op het milieu, wat wordt gemeten door de hogere LCA-scores en gevisualiseerd door de Environmental Product Declaration (EPD). 

 

Lees hier een uitgebreidere versie van dit artikel.

Bron: Mosa
Deel dit artikel:
Onze partners