Vijf minuten met Marie Oscarsson

Kinnarps Group - Zweeds fabrikant van kantoormeubilair en specialist in interieuroplossingen - omvat zes merken: Kinnarps, Drabert, Skandiform, NC Nordic Care, MartinStoll en Materia. Marie Oscarsson is het designtalent achter een aantal Materia-favorieten en werd door Kinnarps aan de tand gevoeld.  

Marie Oscarsson is interieurarchitecte en meubelontwerpster en studeerde bij in kunst en houtbewerking en kunstsmeedwerk. Ze runt haar eigen bedrijf, MOM Designstudio AB. Marie ontwerpt interieurs en meubels die een indruk moeten nalaten. Ze besteedt veel zorg aan het selecteren van kleuren en vormen en maakt gebruik van materialen die balans en harmonie bevorderen.

Over haar achtergrond

“Ik wist al van jongs af aan dat ik interieurvormgeefster wilde worden. Mijn favoriete magazine was de Ikea-catalogus. Ik kon er urenlang mee in een hoekje kruipen en alle foto’s bekijken. Mijn vader was een ambachtsman en ik hield ervan om samen met hem tijd door te brengen in zijn atelier. Hij heeft me geïnspireerd om houtbewerking te volgen (ik hou ontzettend veel van de geur van hout). Mijn volledige opleiding stond in het teken van kennis: ik wilde zoveel mogelijk informatie vergaren over verschillende materialen. Ik volgde opleidingen in kunst, houtbewerking en kunstsmeedwerk omdat ik een uitgebreide basiskennis wilde hebben voor ik aan de universiteit startte met mijn master in interieurarchitectuur en meubeldesign.”

Deel dit artikel:
Onze partners