Vijf trendy vinylvloeren onder je voeten

Nieuwe houtsoorten, gedurfde kleuren, grotere formaten, abstractere dessins... Ook dit jaar kunnen de vinylplanken en -tegels van Moduleo hun Belgisch design uitspelen binnen de internationale vloerentrends. Moduleo zet de vijf opvallende tendensen in de kijker.

Comeback van visgraatmotief

Fans van een eigentijdse parketlook kunnen hun hart ophalen met de nieuwe, exclusieve Parquetry-collectie van Moduleo. De fijne groeven versterken de authentieke look en elke plank heeft een eigen textuur, afgestemd op het karakter van het hout. De dessins zijn er in 11 trendy kleuren, waarbij je kan kiezen voor short of small planks.

Gebleekt hout

Ook lichte tinten zijn in. Witte en bleke vloeren ogen puur, open en helder. Ook kunnen ze een kamer in huis verruimen en een luchtig gevoel versterken. Bovendien geeft gebleekt hout je alle ruimte om te werken met een feller kleuraccent of een donker contrast.

Met de luxevinylvloeren van Moduleo haal je die sereniteit in huis: een strakke look met een Scandinavisch kantje. Zowel in grovere, massieve blokken als in verfijnde houten latjes brengen deze luxevinylvloeren kalmte en comfort in huis. En maak je geen zorgen over vuile schoenzolen, want Moduleo-vloeren zijn bestand tegen vlekken en gemakkelijk in onderhoud.

Donkere interieurs

Naast de lichte interieurs enerzijds vormen ook donkere interieurs anderzijds een trend dit jaar. Op die manier willen we een gevoel van intimiteit en geborgenheid in huis halen. Verrassend genoeg kan je een ruimte zo ook lichter maken, door de juiste balans te vinden tussen licht en donker en slim contrasten uit te spelen.

Elk dessin van de donkere van Moduleo zit vol details, waarbij de donkere kleurschakeringen de nerven en knoesten accentueren. Ook komt het karakter van hout tot zijn recht in een donkere vloer.

Wild en exotisch

Dit jaar mag het allemaal wat gedurfder, met uitgesproken dessins, fascinerende kleuren, indrukwekkende reliëfs en contrasterende elementen. Interieurs stralen vaak fantasie uit – een beetje wild en ongedwongen, maar altijd warm en uitnodigend.

De gedetailleerde houtdessins van Moduleo passen met hun exotisch kantje in die trend. De eikdessins stralen karakter uit en bevatten een reliëf. Ook de luxevinyltegels met dessins van ruwe steen lijken zo uit de natuur gekapt. Van opvallende gevlamde, gemarmerde en gevlekte dessins tot meer strakke lijnen met een architecturale look.

Grijs

Grijs blijft in, ook dit jaar. Als neutrale kleur straalt grijs rust en vertrouwen uit. De kleur valt eveneens makkelijk te combineren. Bovendien spelen grijstinten graag een ondersteunende rol voor andere interieurelementen in een ruimte – of dat nu een designmeubel, decoratieve plant of gedurfd kleuraccent is.

Moduleo telt veel tinten grijs in haar collectie vinylvloeren. Daarbij trekt Moduleo graag alle stijlregisters open: van verweerd en verkoold hout tot gemarmerde of gevlamde steendessins, inclusief voegstrips. En dat altijd met een comfortabel gevoel onder je voeten.

Deel dit artikel:
Onze partners