VITRA breidt collectie uit met designobjecten uit marmer en kurk

In de nieuwe lente- en zomercollectie van VITRA staan designobjecten uit marmer en kurk centraal. De verschillende decoratieartikelen werden ontworpen door de Britse ontwerper Jasper Morrison, de Franse broers Ronan en Erwan Bouroullec en de historische ontwerpers Charles en Ray Eames. Wij geven een overzicht van de nieuwe items. 

Cork Family

Jasper Morrison vulde zijn Cork Family- reeks aan met twee nieuwe modellen. Het ronde, bolvormige profiel onderscheidt hen van de drie modellen die in 2004 al verschenen. Zowel de oude als de nieuwe modellen kunnen als bijzettafel of kruk gebruikt worden en zijn gemaakt van gedraaid massief kurk. Dat materiaal is licht en duurzaam met een fluweelachtig oppervlak dat aangenaam aanvoelt. Om dat levendige materiaal nog beter tot uiting te laten komen, werd het oppervlak niet behandeld.

Cork Bowls

Ook Jasper Morrisons nieuwe Cork Bowls bestaan uit massieve kurk. Ze hebben een kenmerkend oppervlaktepatroon dat niet alleen fluweelachtig aanvoelt, maar ook uit verschillende inkepingen en kleurvariaties bestaat die altijd anders zijn. Elke Cork Bowl is op die manier uniek. Ze zijn verkrijgbaar in twee maten, medium en large, en kunnen als ondiepe schaal of dienblad gebruikt worden.

Marmeren L’Oiseau

In 2011 ontwierpen de Franse broers Ronan en Erwan Bouroullec L’Oiseau, een simpele vogelfiguur die zowel in hout als keramiek te verkrijgen was. Nu brengen de broers een limited edition – er zijn slechts 500 exemplaren - van het elegante decoratie-item op de markt, gemaakt met Carrera-marmer De zwarte aderen op het witte marmer geven het voorwerp een verfijnde en frisse look.

Marmeren Occasional Table LTR

De iconische Occasional Table LTR – oorspronkelijk ontworpen in 1950 door het Amerikaanse echtpaar Charles en Ray Eames - is nu ook verkrijgbaar met een tafelblad in lichtgekleurd marmer. Dat geeft het geheel een sierlijke en elegante uitstraling. Net zoals bij de vorige modellen kan het nieuwe tafelblad gecombineerd worden met een verchroomd of zwart draadonderstel.

Eames House Whale

VITRA verkoopt vanaf nu een reproductie van de Eames House Whale, een prominent en zeer geliefd kenmerk in het interieur van ontwerpers Charles en Ray Eames. De reproductie is kleiner dan het originele exemplaar – een gigantische houten walvis van twee meter lang -, werd gemaakt van essenhout en met de hand geschilderd.

Deel dit artikel:
Onze partners