Vloerverwarmingssysteem met anhydriet vloeichape voor alle mogelijke vloerafwerkingen

HEATLINK 30 van Roca Systems is dé oplossing bij renovaties met beperkte vloeropbouw. Door de renovatieplicht en verplichting voor lagetemperatuurverwarming moet de beschikbare ruimte beter benut worden om het beste resultaat te halen.

Met ons vloerverwarmingssysteem bieden we het laagste nat vloerverwarmingssysteem op isolatie aan. HEATLINK 30 is slechts drie centimeter dik en bestaat uit een vlakke isolatielaag met daarop de vloerverwarmingsbuizen, afgewerkt met een eigen ontwikkelde sterke anhydriet vloeichape. De leidingen van de vloerverwarming zijn vastgeklikt in een kunststofrooster dat ook als wapening van de chape dient.

Door het besparen van hoogte in de dekvloer heeft HEATLINK 30 tot vijf keer meer isolatie dan een traditioneel systeem met zandcement chape. Een maximum aan isolatie met een minimum aan hoogte.

Verwarmingsbuizen

De verwarmingsbuizen liggen dicht bij het vloeroppervlak door de dunne dekvloer. In combinatie met vloerisolatie reageert de verwarming snel op lage temperatuur en is het systeem perfect geschikt om te verwarmen en te koelen met een warmtepomp. De vloerverwarming kan ook gekoppeld worden op een bestaande centrale verwarming.

Het HEATLINK 30-systeem werd getest bij KU Leuven en voldoet ruim aan de huidige norm (EN 13813). In de norm werd bepaald aan welke lijn en puntlast een dekvloer moet voldoen.

Het gebruik van anhydriet vloeichape laat toe om alle mogelijke vloerafwerkingen te plaatsen op het systeem, zowel zwevende als hechtende vloerbekledingen zijn mogelijk.

Kom alles te weten over dit product tijdens ARCHITECT@WORK in Kortrijk op 11 en 12 mei. Roca Systems vind je terug op stand 201.

Bron: Roca
Deel dit artikel:
Onze partners