Waterdoorlatende bestrating met oog voor begaanbaarheid en ontwerpvrijheid

Het natuurlijk evenwicht tussen verharding, groen en omgeving wint aan belang. Hydro Lineo van Stradus Infra speelt hierop in en laat toe vloeiend over te gaan van gesloten naar open bestrating en omgekeerd. Het concept werd bekroond met een FEBE Elements Award en zorgt dat waterdoorlatendheid, begaanbaarheid en ontwerpvrijheid hand in hand gaan.

Het natuurlijk evenwicht tussen verharding, groen en omgeving wint aan belang. Groen maakt bijgevolg meer en meer deel uit van de publieke ruimte. Met de nieuwe waterdoorlatende bestrating Hydro Lineo speelt Stradus Infra in op deze ontwikkeling.

 

Oog voor begaanbaarheid én ontwerpvrijheid

Het concept bestaat uit drie verschillende modellen met een uniformele nominale buitenmaat, wat ze onderling uitwisselbaar maakt. Enkel de breedte van de verbrede voeg – waarmee men gras- of grindlijnen creëert - varieert naargelang het model. Dit laat toe op zeer eenvoudige wijze vloeiend over te gaan van een gesloten naar een open bestrating en omgekeerd. Of om looplijnen te creëren zodat de keuze voor waterdoorlatende bestrating niet ten koste gaat van de begaanbaarheid.

Door combinatie van de verschillende modellen speelt men eenvoudig met lijnen en patronen, gaande van neutraal tot zeer expressief. Hydro Lineo biedt zo een grote ontwerpvrijheid.

 

Bekroning met FEBE Elements Award

Eind november werd Hydro Lineo door de Federatie voor de Betonindustrie bekroond met de FEBE Elements Award voor de categorie Small Scale Precast. Uit meer dan zestig kandidaturen kwam Hydro Lineo als meest innovatieve oplossing uit de bus.

Na Virage - de grasbetontegel met innovatief design waarmee Stradus Infra eind 2014 al een FEBE Elements Award in de wacht sleepte - vormt Hydro Lineo opnieuw een kostenefficiëntie en esthetische aanvulling binnen ons uitgebreide gamma waterdoorlatende bestrating.

Deel dit artikel:
Onze partners